Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Ryska nybörjare - A1 del 1

Ryska nybörjare - A1 del 1

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i ryska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:
  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på ryska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på ryska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har ryska som modersmål eller har bott en längre tid i Ryssland. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

På kursen används textboken. Ryska 1 - av Jurij Levin. ( ISBN 9789174345100 ). Det är också bra att ha en rysk ordbok och facit till kurslitteraturen men det är inte nödvändigt. Kurslitteraturen ingår inte i kurspriset. Kursboken går också att köpa på Adlibris eller Bokus där man får 5 % som deltagare på Folkuniversitetet. Rabattkoden skickas ut i samband med kallelse till kursen.

Länkar

Kursledare

Ella Sheiko Jag heter Ella Sheiko, är 35 år gammal och har bott i Sverige i 9 år. Jag kom från Kiev, Ukraina men föddes i Sovjetunionen (därför är ryska mitt andra modersmål). Jag... Läs mer om Ella Sheiko

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Linköping
info.linkoping@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 LINKÖPING
Kursstart
3 mar 2020
Slutdatum
19 maj 2020
Antal veckor
12 veckor
Tid kvar till startdatum:
36 dagar
Tider
Ti 18:05 - 19:35
Studietimmar
24
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
12 st
Arr nr.
1039727
Platser kvar
Ja
Pris
1 600 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svenska från dag 1

Senioruniversitetet i Linköping

Senioruniversitetets aktuella program