Europeisk portugisiska nybörjare A1 distans

En heldistanskurs i europeisk portugisiska för dig som inte har läst portugisiska tidigare.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i portugisiska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

På kursen får du lära dig:
  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på portugisiska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Kursen pågår under 9 veckor och ni träffas varannan vecka för en lektion via skype. Kursen omfattar fem lektioner via skype á 45 minuter. Däremellan får deltagaren uppgifter med texter, grammatik och övningar att lösa.
I vår undervisning använder vi oss av den digitala anslagstavlan Padlet. Under kursen kommunicerar lärare och deltagare via skype, e-post och Padlet.
Du behöver en dator med bra internetuppkoppling och e-postadress. Kursen följer strukturen av kurslitteraturen Portugues XXI och materialet som läraren lägger in i Padlet kan bestå av worddokument, pdf, ljudfiler, video, mm.

Kurslitteratur

Portugues XXI, Livro do aluno com CD, Portugues XXI Caderno de exercícios.
Kurslitteraturen innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteraturen ingår inte i priset för kursen. Information om var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Lärare

Din lärare har portugisiska som modersmål eller har bott en längre tid i ett land där portugisiska talas. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Bra att veta om kursen

Denna kurs är helt på distans utan fysiska träffar. Kursen omfattar fem lektioner via skype á 45 minuter. Det finns givetvis möjlighet att köpa ytterligare lektioner via skype, om man så önskar.

Startgaranti

Kursen startar redan vid 2 deltagare!

Maria Vaz Ohlsson Att dela med mig av det jag älskar mest av allt lät spännande. Läs mer om Maria Vaz Ohlsson

Cristina Boldrini Tisci
cristina.boldrini-tisci@folkuniversitetet.se

Boka nu!