Brasiliansk portugisiska A1 del 1 nybörjare

Det här är en nybörjarkurs i brasiliansk portugisiska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på portugisiska.

Det här är en kurs för dig som aldrig läst brasiliansk portugisiska förut.

På kursen får du lära dig:
  • Prata, läsa, skriva brasiliansk portugisiska
  • Grundläggande grammatik
  • Uttal
  • Brasilianska seder och bruk

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på portugisiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har portugisiska som modersmål eller har bott en längre tid i ett land där portugisiska talas. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

På kursen används boken Nova Avenida Brasil 1 (ISBN 9788512545202 ). Kurslitteraturen ingår inte i kurspriset. Kursboken går också att köpa på Adlibris eller Bokus där man får 5 % som deltagare på Folkuniversitetet. Rabattkoden skickas ut i samband med kallelse till kursen.

Eunice Rocha Ögren

Kundtjänst i Linköping
info.linkoping@folkuniversitetet.se

Boka nu!