Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Latin Nybörjare

Latin Nybörjare

Latin finns både i vårt dagliga tal och i mer specialiserade sammanhang. Med kunskaper i latin når du större förståelse för dagens moderna språk och i situationer där latinet än idag lever.

Latin är ett indoeuropeiskt språk inom språkgruppen italiska språk. Under århundradenas lopp har latinet förändrats och man talar därför bland annat om klassiskt latin och medeltidslatin. När man pratar om vulgärlatin syftar man på den variant som folket talade och så småningom utvecklades till de romanska språken. Numera när man pratar om latin utan närmare specifikation är det oftast klassiskt latin man syftar på och det är med kunskaper i det vi kan studera latinska originaltexter.

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som inte har studerat latin tidigare men också för dig som någon gång gjort det och vill se på sitt latin med nya ögon.

Mål
Efter avslutad kurs kommer du att ha utökat ditt svenska och engelska ordförråd, förutom ökad förståelse för de romanska språken som ju direkt härrör från latinet. Du kommer också att få en grammatisk överblick och kan med hjälp jämförelser med svenska, engelska och andra språk kunna förstå språks uppbyggnad. Ett vidgat perspektiv på hur vi kan se på samhället idag nås också genom studiet av historiska texter.

Kursinnehåll
Med hjälp av kunskaper i grammatik, satslära och morfologi tittar vi närmare på och reflekterar kring kortare avsnitt från ett urval av latinska originaltexter från olika epoker; såväl prosa som poesi. Bevingade ord, historieskrivning samt latinet inom olika vetenskaper blir också behandlade.

Arbetssätt
Uppgifter och egen läsning kan komma att fungera som förberedelser inför sammankomsterna. Gruppens önskemål vägs också in.

Kurslitteratur
Information om vilken litteratur och var du kan köpa den medföljer kallelsen till kursen.

Länkar

Kursledare

Ylva Skoglund – Vi lär oss saker tillsammans och språk öppnar hela tiden dörrar till ny kunskap och möten med människor. Läs mer om Ylva Skoglund

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Norra Allégatan 7, 40317 GÖTEBORG
Kursstart
17 feb 2020
Slutdatum
6 apr 2020
Antal veckor
8 veckor
Tid kvar till startdatum:
91 dagar
Tider
Må 17:30 - 19:00
Studietimmar
16
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
8 st
Arr nr.
1047251
Platser kvar
Ja
Pris
1 525 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!