Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Japanska A2 del 3

Japanska A2 del 3

Det här är den andra kursen i japanska på nivå A2. Du utvecklar din förmåga att på japanska berätta om saker i din vardag och kommunicera med andra om familj, intressen, närmiljö och arbete. Du blir bättre på att hantera situationer som att gå och handla eller fråga om vägen.

Du har kommit en bra bit på väg med dina studier i japanska och vill fördjupa dina kunskaper.

Målgrupp
Har läst cirka 120 studietimmar eller har motsvarande kunskaper. Ska ha kännedom om verbböjningar som te-form/ta-form, dictionary-form (grundform), nai-form och plain-form samt adjektivböjning. Ska kunna tala om olika ämnen med enkla meningar och bygga komplexa meningar i viss mån.

Mål
Efter avslutad kurs ska deltagarna ha utökat sitt ordförråd och vidareutvecklat sina grammatiska kunskaper. De ska kunna tala om fler ämnen och kommunicera i vardagssituationer med utökat ordförråd och komplexa meningar

Innehåll
Situationer och uttryck: Uttrycka sina åsikter Rapportera vad andra personer har sagt Tala om ändringar Be om ledigt Tala om vad man kan; förmåga och möjlighet Grammatik Indirekt tal Relativa satser Plain-form av adjektiv Konditionalis Mer verbböjningar som can-form och volitional-form Hjälpverb (må) Komplexa meningar r

Undervisningsform/kursupplägg
Kursen går en gång i veckan under 12 veckor. Totalt 24 studietimmar. Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Vi arbetar med parövningar, hörförståelseövningar och konversation. Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna.Efter tredje kurstillfället kan man vara med på skype om man inte kan närvara fysiskt på kursen Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete. Högst 15 deltagare i varje grupp.

Litteratur och material
Litteratur ingår inte i kursavgiften. Vi använder kurslitteratur som är engelsk/japansk. På din kallelse kommer det att stå vilken bok som används i kursen och var du kan köpa den. Utöver kurslitteratur kan även CD/kassettband, video, overhead samt lärarens eget material användas.

Lärare
Alla våra lärare har japanska som sitt modersmål men talar även flytande svenska. De flesta har akademisk examen från sitt hemland. Vi lägger också stor vikt vid pedagogisk kunskap och erfarenhet. Folkuniversitetet bedriver dessutom kontinuerligt lärarfortbildning. Genom läraren får du också ta del av Japans kultur, seder och bruk.

Fortsättningsmöjligheter
Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser förutsatt att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare. Vi vill dock reservera oss för att vi i enstaka fall kan bli tvungna att göra ändringar.

Lokal
Alla våra innerstadskurser går i våra egna lokaler på Kungstensgatan 45 eller i nära anslutning dit Så fort kurslokal är fastställd framgår det under "Plats" i bokningsrutan uppe till vänster. Information om kurslokal finns även i kurskallelsen.

Kursledare

Sue Sugizaki

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
4 feb 2019
Slutdatum
29 apr 2019
Antal veckor
12 veckor
Tider
Må 18:00 - 19:30
Studietimmar
24
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
12 st
Arr nr.
987259
Platser kvar
Ja
Pris
2 575 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners