Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Japanska A1 del 2

Japanska A1 del 2

Det här är den andra kursen i japanska på nivå A1. Du lär dig att klara av fler enkla vardagssituationer. Du övar på att tala så att du snabbt blir bättre på att kommunicera på japanska Uppehåöll vecka 9..

Målgrupp
Den här kursen riktar sig till dig som lärt dig de absoluta grunderna i japanska. Du har till exempel läst en nybörjarkurs (cirka 24 studietimmar). Du bör känna till hiragana och katakana. Du kan även räkneorden och tisbestämningar (till exempel veckodagar och månader)

Mål
Efter avslutad kurs ska du ha fått ett bredare perspektiv över det japanska språket och ha utökat ditt ordförråd. Du ska kunna använda fler grundläggande fraser och kunna beskriva ett föremål eller en händelse. Du ska kunna läsa i långsamt tempo korta texter med hiragana och katakana.

Innehåll
Vi arbetar med enklare dialoger och övar oss i att läsa enkla texter med kana. Vi berättar vad vi ska göra under helgen, beskriver en persons dag, frågar efter någon i telefon, beskriver föremål med mera. Grammatiken omfattar bland annat verb och partiklar (postpositioner), böjning av adjektiv som predikatsfyllnad (presens). Enklare kanji kan presenteras efter elevernas behov.

Undervisningsform/kursupplägg
Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Vi arbetar med parövningar, hörförståelseövningar och konversation. Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete. Högst 15 deltagare i varje grupp.

Litteratur och material
Litteratur ingår inte i kursavgiften. Vi använder kurslitteratur som är engelsk/japansk. På din kallelse kommer det att stå vilken bok som används i kursen och var du kan köpa den. Utöver kurslitteratur kan även CD, video samt lärarens eget material användas.

Lärare
Alla våra lärare har japanska som sitt modersmål men talar även flytande svenska. De flesta har akademisk examen från sitt hemland. Vi lägger också stor vikt vid pedagogisk kunskap och erfarenhet. Folkuniversitetet bedriver dessutom kontinuerligt lärarfortbildning. Genom läraren får du också ta del av Japans kultur, seder och bruk.

Fortsättningsmöjligheter
Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser förutsatt att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare. Vi vill dock reservera oss för att vi i enstaka fall kan bli tvungna att göra ändringar.

Är du osäker på din nivå och är ny på Folkuniversitetet

Kontakta läraren sue.sugizaki@folkuniversitetet.se så kan hon hjälpa dig att hitta rätt nivå

.

Kursledare

Sue Sugizaki

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
11 feb 2020
Slutdatum
28 apr 2020
Antal veckor
12 veckor
Tid kvar till startdatum:
64 dagar
Tider
Ti 19:30 - 21:00
Studietimmar
24
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
12 st
Arr nr.
1047747
Platser kvar
Ja
Pris
2 575 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners