Intensiv italienska i Taormina

Den här kursen riktar sig till dig som vill förbättra dina allmänna kunskaper i italienska. Här får du en fördjupning i det italienska språket genom extra lektioner.

Kursbeskrivning

Kursen lägger tonvikten på kommunikation och tar upp alla aspekter i språket, läs- och hörförståelse, tal och skrift, samt språkanalys som i standardkursen, men lite intensivare.

• 30 lektioner per vecka
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Max 10 deltagare per grupp (max 12 under högsäsong 1/6 – 15/9)
  • Minimum 1 vecka
  • Nybörjare till avancerad nivå (A1 - C2)
  • Kursmaterial ingår

1 vecka: 5 900 kr
2 veckor: 10 400 kr
4 veckor: 17 700 kr

Kontakta oss om du vill ha prisuppgift för ett annat antal veckor.

Lektionstider

Måndag till fredag 9.30 - 15.55

Skolan

Babilonia grundades 1992 och ligger i en nyligen restaurerad vacker, historisk villa i hjärtat av Taormina, ca 200 meter från den grekiska teatern. Till villan, som kallas ’Casa Silva’, hör en 600 kvm stor botanisk trädgård och byggnaden utgörs av ett kulturellt centrum med många olika aktiviteter, öppet både för lokalbefolkningen och internationella studenter. Skolan inryms på hela bottenvåningen samt i en extra byggnad. Här finns också ett kök som används för matlagningslektionerna. I byggnaden finns också en cafeteria.

Undervisning

Alla lärare är universitetsutbildade och utbildade att undervisa i italienska för utlänningar och många är flerspråkiga. De genomgår regelbundet träningsprogram för lärare för att vidareutveckla sin pedagogik. Lärarna har också veckomöten där de utbyter erfarenheter om undervisningen i grupperna och går igenom kursdeltagarnas framsteg. Kursprogrammen fokuserar på kommunikation genom läs- och hörförståelse, tal och skrift. Grammatiska strukturer presenteras i aktuella sammanhang och man använder sig av dagsaktuellt material som till exempel dagstidningar, bandade dialoger och video i undervisningen. Lärarna roterar veckovis för att variera undervisningen och gruppdynamiken.

Internationella Skolorna
info@is.se

Löpande kursstart
Antal veckor