Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Grekiska nybörjare - A1 del 1

Grekiska nybörjare - A1 del 1

Vill du läsa vår nybörjarkurs i grekiska? Gör en intresseanmälan via kontaktformuläret nedan (tryck på +), så hör vi av oss när vi kan erbjuda en kurs.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst grekiska tidigare.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i grekiska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:
  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på grekiska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på grekiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har grekiska som modersmål eller har bott en längre tid i ett land där man talar grekiska. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Länkar

Kursledare

Karin Ciszuk Karin Ciszuk har en fil.kand. i nygrekiska från Lunds universitet. Hon har bott i Grekland i 23 år, där hon arbetade som språklärare och översättare. Läs mer om Karin Ciszuk

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet i Uppsala
info.uppsala@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 UPPSALA
Kursstart
Ej fastställt
Antal veckor
12 veckor
Tider
On 17:30 - 19:00
Studietimmar
24
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
12 st
Arr nr.
1029484
Platser kvar
Ja
Pris
2 450 kr

Nyhetsbrev