Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Franska och konst i Aix-en-Provence

Franska och konst i Aix-en-Provence

Den här kursen vänder sig till dig som älskar konst och gärna går på museer och utställningar. Kursen presenterar Aix-en-Provence ur ett konstperspektiv.

Kursbeskrivning

På förmiddagen läser du allmän franska i standardkursen. På ett effektivt sätt förbättrar du "flytet" i språket, ökar ordförrådet och får en allmänt större säkerhet i språkanvändningen. Tonvikten ligger på muntlig konversation. Grammatik och ordförråd studeras via rollspel, debatter och föredrag, vilket kräver att varje deltagare är ständigt aktiv. På eftermiddagar utforskar du stadens museer eller andra platser med konstanknytning tillsammans med en av skolans lärare. Besöken förbereds och presenteras i förväg samtidigt som ordförrådet inom området byggs upp. Två av besöken avrundas över en kopp kaffe och diskussion om intrycken.

  • 20 lektioner i franska per vecka
  • Varje lektion är 45 minuter
  • 2 museibesök eller besök på annan plats med konstanknytning med lärare per vecka (totalt ca 16 lektioner)
  • Max 10 deltagare per grupp
  • Låg till avancerad nivå (A1 - C1, ej nybörjare)
  • Kurslängd 2 veckor
  • Kursmaterial ingår

Minimum 4 anmälda deltagare krävs för att kursen ska kunna starta. Vid färre än 4 deltagare i gruppen förbehåller sig skolan rätten att ändra antalet aktivitetstimmar.

Kursavgift

12 400 kr

Lektionstider

Måndag till fredag 9.00 – 12.30

Startdatum

2019: 14/10
2020: 2/3, 17/8, 26/10

Ingen undervisning följande datum:
1/1, 13/4, 1/5, 8/5, 21/5, 1/6, 14/7, 15/8, 1/11, 11/11.
Lektioner som skulle ha hållits på helgdagen flyttas till andra dagar samma vecka.

Skolan

IS Aix-en-Provence grundades av oss på 70-talet. Delar av den administrativa personalen är skandinavisk men alla lärare är från Frankrike. Skolan är inrymd i en nyrenoverad byggnad, omgiven av en vacker trädgård, ca 10 minuters promenadväg från centrum. Här har man nära till små trevliga restauranger, bagerier och affärer. På skolan finns 16 undervisningslokaler med luftkonditionering, ett multimediarum för självstudier, terrasser och en liten trädgård med damm. Fritt wifi finns tillgängligt i hela byggnaden.

Undervisning

Undervisningen bygger på muntlig kommunikation och metodiken gör att alla deltagare är aktiva. Man använder sig ofta av tidningsartiklar, radioprogram och video i undervisningen. Genom att diskutera dagsaktuella händelser i vardags- och näringslivet får du lära dig en modern franska. Materialet anpassas till gruppens nivå och eventuella intresseområden.

Länkar

Har du frågor?

Kontakta
Internationella Skolorna

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Kursstart
Löpande kursstart
Antal veckor
2 veckor
Studietimmar
40
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
10 st
Arr nr.
114530
Platser kvar
Ja
Pris
12 400 kr