Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

En resa genom Frankrike - B1 konversation

En resa genom Frankrike - B1 konversation

Ta dig runt landet och lär dig fakta på vägen samtidigt som du tränar språket!

En konversationskurs med fokus på några utvalda franska regioner. För dig som vill förbättra det muntliga språket och samtidigt få mer kännedom om kulturen i Frankrike. För att kunna gå den här kursen borde du minst ha uppnått B1-nivå.

Innehåll
Under kursen får du möjlighet att i samråd med läraren och gruppen välja ut några (två – tre) spanska regioner och lära dig mer om dessa. I början av kursen bestämmer vi tillsammans vilka regioner eller tema vi ska prata om. Alla kan presentera en region, en stad en viss maträtt eller musik eller vad man vill och guidar runt gruppen i en resa där man pratar och beskriver det som kännetecknar t.ex. landskapet, städerna, maten, kulturen, musiken i just den regionen. Man väljer ut ett tema som man vill presentera. Det är viktigt att alla deltagare är aktiva i varje lektion och bidrar med en presentation. Kommunikativa övningar varvas med läsningar, videoklipp, ljud som ger dig mer kännedom om vissa områden i Frankrike samtidigt som du tränar ditt muntliga språk.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • samtala fritt och ledigt
  • mer om kulturen i landet
  • argumentera om fakta och kuriösa

Kursupplägg

Fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller har bott en längre tid i ett fransktalande land. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kursledare

Christine Ruggeri Jag heter Christine Ruggeri och kommer från Marseille (Frankrike) men familjen är från Italien (Toscana). Läs mer om Christine Ruggeri

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Norra Allégatan 6, 40317 GÖTEBORG
Kursstart
3 okt 2019
Slutdatum
7 nov 2019
Antal veckor
6 veckor
Tid kvar till startdatum:
16 dagar
Tider
To 19:30 - 21:00
Studietimmar
12
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
6 st
Arr nr.
1015665
Platser kvar
Ja
Pris
1 400 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!