Summer Adventures, kurs för ungdomar i New York

Den här kursen för ungdomar 13 – 17 år är en lärorik och rolig kombination av lektioner i engelska, tillvalsämnen, aktiviteter och utflykter i New York!

Kursbeskrivning

Kursen är förlagd till Upper East Manhattan och ungdomarna bor bekvämt i delat rum på Marymount Manhattan College residence, på ca 18 minuters promenad till skolan. Alla rum har luftkonditionering. I byggnaden finns tillgång till bland annat wifi, tvättstuga och gym.

I kursen ingår

• 10 lektioner i allmän engelska per vecka
  • 10 valbara lektioner* per vecka
  • Boende i delat studentrum med badrum (2-3 deltagare per rum)
  • Helpension måndag till fredag, halvpension helger
  • 4 halvdagsutflykter per vecka (till exempel besök på museum, Times Square, Brooklyn Bridge, Empire State building, etc.)
  • 3 kvällsaktiviteter per vecka (till exempel karaoke, frågesporter, disco, etc.)
  • En heldagsutflykt per vecka (till exempel Philadelphia, Temple University eller Freedom Bell, etc.)
  • Ett studiebesök eller workshop per vecka inom ditt valda ämne
  • Frivilliga utflykter och aktiviteter på helgerna

*Ämnesval

Du kan välja mellan följande ämnen:
  • 'Current events and media'
  • 'Hip Hop Culture & NYC'
  • ‘NYC neighborhoods & their history'
  • 'College Life in the US'

Ange valt ämne i din anmälan.

Allmän information

• 20 lektioner per vecka
  • Varje lektion är 55 minuter
  • Max 12 deltagare per grupp
  • Kurslängd 2 – 6 veckor
  • Alla nivåer (A1 – C1)
  • Kursmaterial ingår
  • Tillsyn hela dygnet
  • Kursdatum 23/6 - 17/8 2019
  • Ankomst söndag innan kursens start, avresa lördag efter kursens slut

Reseinformation

Flyg: New York. Flyg till New York sker på egen hand.
Transfer: Transport till och från flygplatsen ingår inte i kursavgiften, se nedan.

Observera! En del flygbolag kräver att ungdomar under 15 år som reser ensamma måste ha en ledsagare som följer med till och från gaten. Hör med ditt flygbolag vilka regler som gäller i ditt fall.

2 veckor: 30 960 kr
3 veckor: 45 300 kr
4 veckor: 59 900 kr

Transfer t/r flygplatsen tillkommer med 2 600 kr.

Lektionstider

Måndag till fredag: lektioner förmiddag + aktiviteter eftermiddagar/kvällar
Lördag till söndag: halv- eller heldagsutflykter

Skolan

Skolan, Rennert Bilingual, grundades 1973 och ligger centralt på East 45th Street i midtown Manhattan på den östra sidan av New York, inte långt ifrån Grand Central Terminal och FN. Skolan ligger högst upp i byggnaden, på 16:e och 17:e våningen, med en fantastisk utsikt över staden. Den har totalt 21 klassrum, som alla är modernt utrustade med TV och video/dvd. Det finns uppehållsrum för studenterna, datorer med tillgång till Internet och program för språkinlärning samt gratis wifi. Alla studenter har tillgång till skolans bibliotek med läromedel. Skolan är medlem i IALC.

Undervisning

Alla lärare är professionella och kvalificerade att undervisa i engelska som främmande språk.

Internationella Skolorna
info@is.se

Löpande kursstart
Antal veckor