Lärarkurs i Chester: Methodology Booster

Är du lärare i engelska och vill utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du träffar kollegor från hela Europa? Våra lärarkurser i moderna språk är utformade för lärare som vill uppdatera sig när det gäller nya undervisningsmetoder och samtidigt förbättra de allmänna kunskaperna i målspråket. Du får också tillfälle att utforska brittisk kultur.

Kursbeskrivning

Kursen vänder sig till lärare som inte har engelska som modersmål och som vill fräscha upp sina undervisningsmetoder, få ny inspiration och praktiska verktyg att använda i klassrummet. Fokus ligger på praktisk tillämpning och du får möjlighet att utbyta idéer och erfarenheter med andra lärare. Undervisningen sker genom olika workshops, demonstrationer, lärarledd input och så kallad microteaching. Målsättningen är att få ökat självförtroende i att undervisa i engelska, förbättra sina undervisningsmetoder och val av kursmaterial, få nya konstruktiva idéer och praktiska övningar att tillämpa i undervisningen samt förbättrad kursplanering. Kontakta oss för en mer detaljerad kursplan och exempel på schema.

• 30 lektioner per vecka
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Max 12 deltagare per grupp
  • Kurslängd 2 veckor
  • Minimum nivå B1+
  • Minimiålder 25 år
  • Kursmaterial ingår
  • Behovsanalys görs i förväg
  • Förberedande kort hemuppgift innan kursens start
  • Uppföljning och support efter kursens slut

9 200 kr

Lektionstider

Måndag till fredag 9.30 - 15.45

Kursstarter 2019

15 april, 19 augusti

Skolan

English in Chester grundades 1976 och är en medelstor skola som inryms i fyra närliggande byggnader, centralt belägna vid ett litet historiskt torg. Huvudskolan består av 20 klassrum, digitalt språklabb med datarum, uppehållsrum, kafé och en trädgård. 25+ kurserna håller till i ’Language Training Centre’, mitt emot huvudskolan. Här finns det 6 klassrum, lounge med kaffehörna samt ett digitalt språklabb med datarum. I alla byggnader finns fri tillgång till internet och wifi. Skolan erbjuder eftermiddags- och kvällsaktiviteter varje vecka, som till exempel stadsvandring, pubbesök, filmvisning och sport. På helgerna ordnas dagsutflykter till ’The Lake District’, norra Wales, Liverpool och Manchester.

Undervisning

Alla lärare är utbildade att undervisa i engelska som främmande språk och många av dem har erfarenhet av att arbeta i andra länder. Lärarna deltar regelbundet i kurser och workshops för att hålla sig uppdaterade med den senaste metodiken och pedagogiken. Kurserna fokuserar på att du ska bli säkrare och få bättre flyt i kommunikationen och hänsyn tas till individuella behov. Du tränar dig på att läsa, skriva, tala och förstå engelska tillsammans med deltagare från hela världen. Första dagen görs ett språktest för att man ska bli placerad på rätt nivå.

Internationella Skolorna
info@is.se

Löpande kursstart
Antal veckor