Engelska A1 del 1 nybörjare

Engelska är ett av världens mest spridda språk och fungerar i många delar av världen som hjälpspråk mellan människor med olika modersmål.

Vem kan gå kursen?
En kurs för dig som aldrig tidigare studerat engelska. Du får prata engelska redan från början och du får lära dig grundläggande grammatik och börjar bygga upp ett basordförråd.

Att klara av ett antal utvalda vardagssituationer i ett engelsktalande land.

• Vi kommer att gå igenom hur man hälsar och hur man presenterar sig.
  • Bokstäver, räkna, ange ursprung och yrke, benämna och mycket enkelt beskriva föremål och platser, förstå priser, ange klockslag, beställa på kafé, tacka.
  • Läsa och skriva enkla texter med motsvarande innehåll.
  • Seder och bruk i den engelsktalande världen.
  • Huvudvikten ligger på muntlig kommunikation men kursen innehåller även en systematisk genomgång av grammatiken, ”språkets byggstenar”.

Kursupplägg
Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Kursen anpassas efter deltagarnas behov och intresse. Vi arbetar med parövningar, hörförståelse och konversation. Du som deltagare är muntligt aktiv på språket under lektionerna både i samspel med läraren och med andra kursdeltagare. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete. Vi utgår från praktiska situationer och tränar språket i för nybörjaren meningsfulla sammanhang.

Litteratu/materialr
Litteratur ingår inte i kursavgift. Information om kurslitteratur finns i kallelsen eller ges vid första kurstillfället.

Våra lärare
Alla Folkuniversitetets lärare undervisar i sitt modersmål. Genom läraren får du ta del av landets kultur, seder och bruk. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk erfarenhet och kunskap, och bedriver kontinuerlig fortbildning för våra lärare.

Välkommen!

Katherine Gardner

Nedima Kursumovic
nedima.kursumovic@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Säbygatan 17, 26133 LANDSKRONA
Prel. v.4-7
Antal veckor
12 veckor
Tid kvar till startdatum:
87 dagar
Må 19:05 - 20:35
(En studietimme är 45 minuter)
12 st
1 710 kr

Vilken språknivå ska jag välja?

Våra språkkurser är indelade i sex nivåer.

Läs mer om vilken nivå som passar dig!

New in Sweden?

Do you want to learn Swedish for free? Do you want to start working as soon as possible? Whether you moved to Sweden for asylum, work or a loved one, we will help improve your Swedish.

More about life in Swedish