Engelska A1 nybörjare, del 1

Det här är en nybörjarkurs. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på språket.

Det här är en kurs för dig som inte har läst språket tidigare.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i språket på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

På kursen får du lära dig:

• vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på språket om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker där det är möjligt på målspråket och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med en del hemarbete mellan kurstillfällena för att få mest utbyte av kursen.

Lärare

Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning. Många gånger har den språket som modersmål eller har bott en längre tid i ett land där språket talas.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer oftast med kallelsen till kursen. Många gånger kan du köpa den på kursen.

Folkuniversitetet Karlstad. Tel: 054 - 19 58 48
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Boka nu!

23 sep 2019
Slutdatum
9 dec 2019
Antal veckor
12 veckor
Må 19:30 - 21:00
(En studietimme är 45 minuter)
12 st
1 875 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Få vårt nyhetsbrev

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning