Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Diplomerad ekonomiassistent

Diplomerad ekonomiassistent

Diplomerad ekonomiassistent är utbildningen för dig som vill kunna utföra det löpande arbetet på en ekonomiavdelning och även delta i bokslutsarbetet och den ekonomiska uppföljningen.

Vem kan gå kursen?

Diplomerad ekonomiassistent passar dig med grundkunskaper i eller praktisk erfarenhet av bokföring. Passar även dig som är egenföretagare och vill bokföra själv eller vill ha kontroll över din bokföring. Programvaran som används är SPCS Visma. Du behöver ha bra kunskaper i svenska språket.

Mål

Utbildningens mål är att ge dig de kunskaper och de förmågor som behövs för att utföra det löpande arbetet på en ekonomiavdelning såsom löpande bokföring, moms och skatteredovisning, kund- och leverantörsreskontra, avstämningar och kreditbedömningar, att aktivt kunna delta i bokslutsarbetet och den ekonomiska uppföljningen.

Kursinnehåll

Arbetsuppgifterna för en ekonomiassistent kan variera beroende på arbetsgivare. I Diplomerad ekonomiassistent får du en förståelse för sambanden mellan ekonomifunktionens olika delar och du lär dig även utföra de vanligaste förekommande arbetsuppgifterna på ett företags ekonomiavdelning. Utbildningen Diplomerad ekonomiassistent består av fem olika delkurser och avslutas med ett diplomarbete

  • Extern redovisning, grund
  • Extern redovisning fortsättning
  • Löneadministration
  • Bokslut och företagsvärdering
  • Intern redovisning
  • Affärsjuridik
  • Presentation av ekonomisk information
  • Diplomarbete för ekonomiassistenter

Kursupplägg

Kursen pågår under 2 terminer. Första terminen börjar i Februari 2020 och andra terminen startar upp igen i September. Totalt 144 studietimmar. Förutom undervisningstillfällena krävs det ett flertal timmar av hemarbete. Ni kommer att ha en tentamen i ekonomi (under termin 1) och en tentamen i juridik (termin 2). Sista tillfället under termin 2 görs genomgång av diplomarbetet. Gruppundervisning, max 12 deltagare.

Litteratur/Material

Kostnad för kursmaterial tillkommer. Du kan även behöva betala kompendium under terminens gång. Vi använder oss av Basbok i Bokföring ISBN: 9789147095391, samt Extern Redovisning faktabok 9789152321737 och övningsbok ISBN: 9789152321744.
Om du redan har läst vårt Ekonomi paket med bokföring, bokslut, administration och lönehantering behöver du göra endast termin 2 plus examensarbetet.
Priset för den andra terminen är 10.000 kr.

Länkar

Kursledare

Pia Carlsson

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Södertälje
info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Storgatan 3, 15172 SÖDERTÄLJE
Kursstart
10 feb 2020
Slutdatum
7 dec 2020
Antal veckor
24 veckor
Tid kvar till startdatum:
88 dagar
Tider
Må 12:00 - 17:30
Studietimmar
144
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
24 st
Arr nr.
1036465
Platser kvar
Ja
Pris
22 975 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetet i Södertälje samarbetar med flera föreningar och aktörer runt om i Södertälje. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners.

Våra samarbetspartners