Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Lär dig fågelskåda med Gigi!

Lär dig fågelskåda med Gigi!

Nyfiken på fåglar och fågelskådning? Med Gigi Sahlstrand, fågelskådare på heltid, som kursledare blir du insatt i fåglarnas och fågelskådningens värld. Du får lära mer om fåglar, läten, rörelsemönster och var du kan finna en speciell fågel.

Under hösten är det ett bra tillfälle att börja fågelskåda. Det är lättare att se fågeln utan skymmande grönska och du kan locka fram dem med fågelmatning. Det säger kursledaren Gigi Sahlstrand som är fågelskådare på heltid. Hon blev känd för det stora flertalet fågelintresserade genom ditt deltagande som domare i SVT:s Det stora fågeläventyret.

Kursdatum

Kursen är på tre tillfällen, varav det sista är en exkursion en söndag. Torsdagarna 21/11, 28/11 och söndagen den 8/12.

Innehåll

Kursens två första tillfällen håller vi till inomhus och går igenom baskunskap och lär oss bland annat skilja på fågelarter. Vi går också igenom artbestämning, utrustning, om fågelrapportering, artportalen med mera.

Kursen passar både nybörjaren och de som har baskunskap.

Kursmaterial

Deltagarna erbjuds att köpa boken Börja skåda fågel på plats, kostnad 200 kronor. Boken är skriven av Gigi Sahlstrand och Eva Stenvång Lindqvist, utgiven på Avium förlag.

Kursledaren

Gigi Sahlstrand är den enda kvinnan i Sverige som arbetar heltid som fågelguide, både i Sverige och utomlands. Hon har länge varit aktiv i Stockholms ornitologerna och sitter med i BirdLife Sveriges fågelintressekommitté. Gigi syns flitigt i media, kanske har du hört henne i naturmorgon eller såg henne som domare i SvT:s programserie Det stora fågeläventyret? För hennes insatser att inspirera nya fågelskådare, främst kvinnor, har hon belönats med BirdLife Sveriges (tidigare SOF) fina utmärkelse “Silvertärnan”. För tio år sedan tog hon initiativet att starta det kvinnliga nationella nätverket Rapphönan som har bidraget till många nya skådare och fått stor publicitet i media. Det prestigefulla ”Rosenbergpriset” fick Gigi och författarkollegan Eva Stenvång-Lindqvist år 2012 för boken “Börja skåda fågel”.

Länkar

Kursledare

Gigi Sahlstrand

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
21 nov 2019
Slutdatum
8 dec 2019
Antal veckor
3 veckor
Tid kvar till startdatum:
7 dagar
Tider
To 18:00 - 20:15
Sö 10:00 - 12:15
Studietimmar
9
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
3 st
Arr nr.
1022720
Platser kvar
Nej
Pris
1 250 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners