Second hand och hållbart mode

Vi behöver alla hjälpas åt att leva mer hållbart. Det gäller många olika områden, inte minst det vi konsumerar. Här får du fakta, tips och praktiska råd när det gäller mode och kläder.

Efter kursen ska du kunna konsumera mer hållbart och minska dina klimatavtryck.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill skaffa dig djupare kunskap kring hur textilbranschen egentligen fungerar. Vi lär oss alltifrån att vårda våra kläder till att hur du hittar guldkornen när du handlar second hand. Vi lär oss att fatta hållbara beslut när vi konsumerar. Om du är intresserad av hållbart mode är detta kursen för dig!

Modeindustri – i går i dag och framtid:

• Mode är politik
  • Var tar all textil vägen
  • Framtidens lösningar

Konsumentmakt:

• Hur handlar man bra second hand? Vilket pris har ditt plaggs andrahandsvärde? Deltagarna tar med och prissätter egna plagg
  • Hur handlar man bra nytt?
  • Vad är bra nytt? Tillverkning, transport material
  • Vilka olika märkningar finns det och vilka bör man känna till?

Klädvårdens ABC:

• Lappa & laga. Vi gör enklare lagningar på plagg som deltagarna själva tar med.
  • Tvätta & Förvara
  • Skor och väskor
Arbetssätt

Vi varvar teori med praktiskt arbete och gruppdiskussioner.

Kursmaterial

Kursledarens eget material. Du får ett kompendium som sammanfattar grunderna

Övrigt

Kursen hålls i samarbete med Emmaus Björkå. Två av tillfällena ges på Folkuniversitetet, det sista och avslutande hålls i Emmaus lokaler på Backaplan. Vid detta tillfälle har vi en workshop då deltagarna får material/kläder från butiken som vi sedan lagar, ändrar eller syr om (enklare redesign).

Kursledare: David Njie, Emmaus

David Njie
Britt-Marie Hult

Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Norra Allégatan 6, 40317 GÖTEBORG
3 okt 2019
Slutdatum
18 okt 2019
Antal veckor
3 veckor
Tid kvar till startdatum:
98 dagar
To 18:00 - 20:30
(En studietimme är 45 minuter)
3 st

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!