Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Hållbart resande - steg 1

Hållbart resande - steg 1

Är du intresserad av hur du kan resa mer medvetet och hur du kan påverka resebranschen att ta ett större ansvar? Välkommen på Nätverket Schyst resandes heldagsutbildning i hållbart resande i samarbete med Folkuniversitetet.

Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som är intresserad av hållbar utveckling och resande. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av hållbar turism utan bara vara nyfiken på Schyst resandes frågor. Kursen ger dig som deltagare kunskaper om Schyst resandes arbete, hållbart resande och hållbar utveckling, resebranschens ansvar, turismens baksidor och vad du kan göra för att påverka. Efter avslutad utbildning har du möjlighet att gå Schyst resandes Ambassadörsutbildning och därefter engagera dig för Schyst resande genom att hålla workshops på skolor eller medverka vid mässor och events.

Innehåll och arbetssätt
Du får reda på vad du kan göra för att resa mer medvetet och hur du kan påverka resebranschen att ta ett större ansvar. I utbildningen varvas föreläsningar med grupparbeten, övningar och filmvisning. Efter Hållbart resande STEG 1 kan du välja att ansöka till Schyst resandes Ambassadörsutbildning/Hållbart resande STEG 2 som även den arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet och hålls i Stockholm en gång om året. Bor du på annan ort och blir du antagen till Ambassadörutbildningen så ersätter vi dig för resa tur och retur Stockholm.

Sista anmälningsdagen
Vi behöver din anmälan senast den 11 oktober 2019.

Litteratur & material
Schyst resandes eget material.

Praktisk information
Utbildningen är gratis. Vi bjuder dessutom på vegetarisk lunch och fika!

Länkar

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Norra Allégatan 6, 40317 GÖTEBORG
Kursstart
19 okt 2019
Slutdatum
19 okt 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
26 dagar
Tider
Lö 09:30 - 16:30
Studietimmar
8
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
1 st
Arr nr.
1020295
Platser kvar
Ja
Pris
0 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!