Moralisk sanning, skuld och försoning

Välkommen till en mötesplats för teologi, filosofi och samhälle!

Moralisk sanning, skuld och försoning (Humanistiska teatern, Uppsala universitet)

Ulrica Fritzson, teolog och präst i Svenska kyrkan, talar om resultaten från sin avhandling Jag kunde åtminstone berätta hur jag dödat henne (2017), om försoningsprocesser mellan offer och förövare i Sydafrika utifrån religionsfilosofen Martin Bubers begrepp ”existentiell skuld”. Enligt Buber kan sådan skuld försonas enbart om den identifieras, erkänns och kommuniceras i mötet med den som förövaren skadat..

Om mötesplats för teologi, filosofi och samhälle.

Mötesplats för teologi, filosofi och samhälle är ett samarbete mellan Folkuniversitetet, Teologiska institutionen vid Uppsala universitet och Newmaninstitutet. Syftet med samarbetet är att arrangera föreläsningar som sprider aktuell forskning till intresserade människor utanför universitetets väggar. Verksamheten finansieras med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Varmt välkommen, föreläsningarna är gratis och öppna för alla!

Hanna Rodriguez
hanna.rodriguez@folkuniversitete.se

Engelska parken, 75238 Uppsala
18 nov 2019