Konst- och designhistoria - NYHET!

Vi lever i bildernas tid. Bilder når fram till oss människor på ett direkt och kraftfullt sätt. Genom att studera konst- och designhistoria kan vi lära oss att förhålla oss till detta kulturella fenomen med större kritisk skärpa och medvetenhet.

En introduktionskurs i konst- och designhistoria. Kursen skildrar övergripande konst- och designhistoriska skeenden med bildexempel, föreläsningar, övningar och diskussioner, vilket ger metoder och redskap för tolkning av visuella uttryck.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som vill få en inblick i det konst- och designhistoriska fältet för att få en första ingång till ett omfattande och fascinerande ämnesområde, vilket idag kanske är mer angeläget än någonsin.

Mål
Kursen är en teoretisk introduktionskurs med syfte att ge deltagarna redskap och metoder för att öka sin förståelse för konstens och designens historia.

Innehåll
Konsthistoriska skeenden skildras från mänsklighetens tidigaste visuella avtryck för 40 000 år sedan genom konst- och designhistoriska skeenden med bild och föremålsdemonstrationer. Kurstillfällena omfattar internationell konsthistoria, svensk konsthistoria, svensk designhistoria samt skandinaviska formgivare.

Litteratur/Material
Kursen består av föreläsningar, som bland annat bygger på följande böcker (dessa ingår inte, men går att köpa på egen hand):

World Art: An introduction to the art in artifacts
London: Bloomsbury, 2013

The Visual Arts: A history
Honour, Hugh; Fleming, John
Rev. 7.ed.: Harlow: Pearson Education, 2011
200 sid i urval

Konst och visuell kultur i Sverige före 1809
Johannisson, Lena
Stockholm, Signum, 2007

Konst och visuell kultur i Sverige. 1810 - 2000.
Johannesson, Lena
Bokförlaget Atlantis AB, 2007

Ledare
Malin Högberg, konst- och designhistoriker (intendent på Röhsska museet 1993 - 2018)

Studiebesök
Besök på Göteborgs konstmuseum, Göteborgs konsthall och/eller Röhsska museet ingår i kursen.

Malin Högberg

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
17 sep 2019
Slutdatum
3 dec 2019
Antal veckor
12 veckor
Tid kvar till startdatum:
24 dagar
Ti 17:30 - 20:00
(En studietimme är 45 minuter)
12 st
3 975 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!