Göteborgs arkitekturhistoria - NYHET!

En kortkurs i Göteborgs arkitekturhistoria i walk&talk-form (om vädret tillåter...).

Göteborgs bebyggelseutveckling är inte särskilt gammal och bränder och stora rivnings- och nybyggnadsprojekt har gjort staden till en historisk väv av olika uttryck. Med start i kvarteren runt Kronhuset, som uppfördes 1643-1710, vandrar vi genom århundraden av konsthistorisk, social, ekonomisk och politisk historia som präglat vår stad.

Vi tar svängen genom Göteborgs stadskärna inom vallgraven men utforskar även de nya expansiva projekt som formar det nya Göteborg genom besök på Norra Älvstranden med området Lindholmen Science Park med sin innovativa arkitektur och bl a "Kuggen" som fått pris i "Future projects Award" i Cannes för "Sustainable Buildings".

Om vädret tillåter gör vi denna kortkurs i arkitekturhistoria som en walk&talk-kurs. Om det regnar och blåser tittar vi på bilder och diskuterar inomhus. En timmes lunch är inplanerad i programmet.

Målgrupp
Alla som är intresserade av att förstå och lära sig mera om staden Göteborgs arkitekturhistoria samt få inblick i de projekt som kommer att prägla stadens framtida utseende.

Innehåll
En odyssé från 1600-2019 genom staden Göteborgs arkitekturhistoria med nedslag i tongivande epoker och fokus på personer som särskilt påverkat stadens utseende.

Ledare
Malin Högberg, konst- och designhistoriker (intendent på Röhsska museet 1993-2018).

Malin Högberg

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
14 sep 2019
Slutdatum
14 sep 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
20 dagar
Lö 10:30 - 14:30
(En studietimme är 45 minuter)
1 st

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!