Därför kan kultur skydda mot demens

Studier visar att kulturaktiva kvinnor i medelåldern har mindre risk att drabbas av demens. Lär dig mer om kulturens positiva effekter!

Föreläsaren Jenna Najar konstaterar i sin senaste studie att kvinnor som var aktiva inom kulturaktiviteter hade en minskad risk att drabbas av demens och Alzheimers sjukdom. Detta oberoende av hur fysiskt aktiva de var i jämförelse med de som inte var lika mentalt aktiva. Välkommen på föreläsning och var med i vårt kulturquiz!

Med enkla medel som finns till hands kan var och en av oss må bättre och förebygga sjukdomar. Det här evenemanget är del av en serie föreläsningar hösten 2019 som handlar om psykisk hälsa.

Föreläsare

Jenna Najar är läkare och doktorand vid Göteborgs universitet och AgeCap, Centrum för åldrande och hälsa.

Praktisk information

Evenemanget äger rum på Rehab Kultur. Biljetter kan köpas här eller på plats med betalkort.

Maria Månsson
maria.mansson@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Spånehusvägen 83, 21439 MALMÖ
23 okt 2019
Slutdatum
23 okt 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
38 dagar
On 18:00 - 19:30
(En studietimme är 45 minuter)
1 st

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
E-post: kurser.syd@folkuniversitetet.se

Hitta din kursnivå

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Utförligare beskrivning