Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Modedesign, grundutbildning kväll

Modedesign, grundutbildning kväll

Är du intresserad av modedesign, modeteckning, mönsterkonstruktion och av att skapa en kollektion? Hos oss får du grundläggande kunskaper inom ämnet vilket förbereder dig för vidare studier eller för egen verksamhet.

Vår grundutbildning i modedesign passar dig som vill få en bred grund. Under terminen här får du möjlighet att pröva dig fram så att du hittar just ditt unika formspråk. Under utbildningen får du grundläggande kunskaper i sömnad, materiallära, mönsterkonstruktion och modeteckning. Du får arbeta med att ta fram en kollektion och får lära dig mer om designprocessen i allmänhet och modedesign i synnerhet.

Utbildningen innehåller följande delkurser:
• Klädsömnad
• Mönsterkonstruktion
• Modeteckning
• Designprocessen
• Materiallära

Målgrupp
För att kunna hänga med från början är det bra om du gått en grundkurs i klädsömnad eller har motsvarande förkunskaper eftersom utbildningen bedrivs i ett högt tempo.

Mål
Ett av målen med utbildningen är att förbereda dig inför vidare studier men du kan självklart också välja att gå den av andra skäl, till exempel som grund för egen verksamhet. Under utbildningen skapar du en portfolio. I nära samarbete med lärare och i en liten studiegrupp får du redskap så att du kan fortsätta utvecklas inom området.

Innehåll
På lektionerna i mönsterkonstruktion och mönsterformning konstruerar du grundmönster till kjol i skala 1:1. Du lär dig att behärska måttagning samt att förändra och göra mönster efter aktuella grundmönstermallar.

Tillskärning och helsömnad av minst ett plagg av vardera kjol, skjorta och blus sker under utbildningen. På detaljsömnaden kan du lära dig sy blixtlås, linning, ärmsprund, kragar och manschetter samt olika typer av fickor.

Du får rita och konstruera en kollektion om minst tre plagg, till exempel blus, kjol, byxa eller klänning. Till de modeller som inte sys upp ritas mönster i full skala.

Under utbildningens allra sista del genomför elevgruppen gemensamt en utställning alternativt en modevisning där kollektionerna visas upp.

Vi går också igenom grunderna i materiallära och modeteckning.

Undervisningsform
En stor del av arbetet sker under handledning av läraren där du arbetar mer självständigt. Vi håller ett högt tempo så räkna med att hemarbete förekommer. Det krävs 75% närvaro i alla delämnen samt att alla uppgifter fullgjorts för att kunna få ut ett intyg efter kursens slut.

Litteratur/material
Inger Öbergs böcker i mönsterkonstruktion. Främst används boken Mönster och konstruktioner för damkläder av Inger Öberg och Hervor Ersman. Boken ingår inte i kursavgiften. Kostnad för material tillkommer.

Övrigt
Kursavgiften kan delbetalas under terminen. Övrig tid och i mån av plats har deltagarna möjlighet att boka textilsal, screenrum, symaskin, datasal etc.

Länkar

Kursledare

Karin Lundqvist

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
16 sep 2019
Slutdatum
11 dec 2019
Antal veckor
12 veckor
Tider
Må 17:30 - 20:30
On 17:30 - 20:30
Studietimmar
96
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
24 st
Arr nr.
1010461
Platser kvar
Ja
Pris
17 900 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!