Silver på Röhsska - NYHET!

Detta är en kombinerad kurs som startar med inspiration och guidning i Falk Simons silversamling på Röhsska museet. Dag två gör deltagarna en ring i silververkstan på Art College.

Förkunskaper
Kursen passar både nybörjare och dig som redan har stor erfarenhet av silversmide.

Mål
Att inspireras från utställningen på Röhsska och sedan ta det vidare och skapa smycken eller föremål efter egen design. När kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide och dess historia.

Innehåll
Du kommer att lära dig grundläggande moment inom silversmide; som att såga, fila, löda samt forma och förflytta metallen.

Vi brukar rekommendera nybörjare att börja med att tillverka en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment, men ändå är förhållandevis enkel. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

Studieform
Gruppen består av max 9 deltagare. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

Material
Material finns att köpa på kursen och du betalar i efterskott för det material du använt. Främst arbetar vi i silver men om du vill kan du också arbeta i andra metaller som exempelvis mässing eller koppar.

Fortsättningsmöjligheter
Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser.
Silversamling på Röhsska
Falk Simons donation är en magnifik samling av äldre guld- och silverföremål av stort konsthistoriskt värde. Samlingen består av 82 föremål från i första hand europeisk medeltid, renässans, barock och rokoko. Donationen innehåller föremål från alla de nordiska länderna såväl som de flesta andra europeiska länder, men också en kinesisk silverskål från tangdynastin samt smycken från den romerska antiken. Samlingen har som namnet anger donerats till museet av direktör Falk Simon Göteborg. Samlingen innehåller föremål från många olika länder och stilepoker, men tyngdpunkten ligger på tysk renässans och barock. Föremålen från den här tiden är, i motsats till de medeltida, mer profana än sakrala. Under renässansen återupptäckes den romerska antiken inom konsten och den antika symbolvärlden blev allt vanligare på de profana silver- och guldsmedsarbetena.

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
24 okt 2019
Slutdatum
26 okt 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
98 dagar
To 18:00 - 19:30
Lö 09:00 - 16:00
(En studietimme är 45 minuter)
2 st
1 975 kr

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!