Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Lär dig svetsa - enkla grunder i svets

Lär dig svetsa - enkla grunder i svets

Vi träffas i en fullt utrustad verkstad för metall och svets lär oss egenskaperna och enkla grunder för pinn-, tig-, mag- och gassvets. Vi prövar också att löda. Kursen är både för nybörjare och dig som tidigare svetsat och vill bygga på dina kunskaper. Vi samarbetar med Curt Nicolin Gymnasiet.

Mål

Du kan efter kursen (beroende på din egen förmåga) hantera en svets för svetsning av enklare föremål. Du känner även till vilka material du kan sammanfoga och vilken svets du använder för att lyckas bäst med detta.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs och har du förkunskaper går det bra att fördjupa dig i en specifik svetsmetod. Undervisning sker både gemensamt och individuellt. OBS! Vi har en åldersgräns från 16 år.

Upplägg

Vi träffas måndagar under fem veckor och startar med grundegenskaper för de olika svetsarna pinn-, - maglödning och gassvets. Du väljer sedan själv vilken teknik du önskar fördjupa dig i. Kursen bedrivs på hobbynivå och ger dig möjlighet att lära känna svetsteknikens möjligheter. Antingen tränar du på att förbättra dina kunskaper eller så väljer du att skapa ett föremål.
Alla deltagare får eget bås med egen svets att arbeta vid.

Produkter

Det finns utrymme för att skapa föremål utifrån egna idéer i mindre skala, men inga större avancerade projekt. Ledaren förbehåller sig rätten att bestämma vad som fungerar att tillverka och står för pedagogiska idéer förenat med svetskunskaper.

Kursmaterial

Grundmaterial ingår i kursavgiften och består av befintliga skrotbitar. Det finns även nytt material att köpa på plats, kostnad tillkommer då. Om du har egna skrotfynd som du vill jobba med kan du ta med dessa till andra kurstillfället. Du kan även laga egna föremål under kursen. Det är viktigt att du stämmer av med ledaren innan du tar med dig egna saker.

Bra att veta

Skyddskläder krävs; Sådana finns att låna i varierande storlekar, både overall och skor. Skor för utlåning finns i storlekarna 38 - 44. Önskar du ta med egna skyddskläder, tänk på att de måste vara gjorda av bomull och skorna måste ha stålhätta för att du ska få vistas i lokalen.

Övrigt

Vi träffas kl 17.45 vid stora ingången och går sedan gemensamt till lokalerna.

Kursledare

Filip Andrén

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst Norrköping
info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Finnvedsvägen 4, 61230 Finspång
Kursstart
3 feb 2020
Slutdatum
2 mar 2020
Antal veckor
5 veckor
Tid kvar till startdatum:
80 dagar
Tider
Må 18:00 - 21:00
Studietimmar
20
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
5 st
Arr nr.
1046167
Platser kvar
Ja
Pris
2 095 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Lär dig svenska

Senioruniversitetet i Norrköping

Senioruniversitetets aktuella program