Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Keramiklinjen, fördjupningstermin VT20

Keramiklinjen, fördjupningstermin VT20

Keramiklinjen är en kreativ utbildning som löper över två terminer. Varje termin kan väljas fristående. Linjen ligger på en grundläggande nivå och kan fungera som en bas för vidare studier eller för egen utveckling.

Keramiklinjens grundläggande termin har gått under hösten 2019. Fördjupningsterminen med start 6 februari 2019 vänder sig i första hand till dem som gått termin 1, men i mån av plats är den även öppen för andra deltagare som har motsvarande förkunskaper.

FÖR VEM?

För att kunna delta i keramiklinjens fördjupningstermin behöver du, om du inte har gått termin 1 hos oss, kunna hantera de fem grundteknikerna: kavling, tumning, ringling, modellering samt drejning. Du behöver även kunna grundläggande dekortekniker som engobering och relief samt glasering.

INNEHÅLL

Under fördjupningsterminen jobbar vi med ett övergripande tema. Personliga uppgifter kommer att formuleras utifrån varje deltagares önskemål och behov via diskussion och handledning med kursledaren. Terminen delas upp i block där vi riktar mer fokus på vissa tekniker och varje block avslutas med en mindre redovisning. Som deltagare på keramiklinjen får du en bredare kunskap och förståelse för materialet. Du får lära dig hur man blandar en glasyr/engob, hur man packar en ugn och hur en brännkurva kan se ut.
Keramiklinjen är riktad till till dig som vill vidga dina kunskaper och har som mål att på sikt kunna arbeta självständigt i egen verkstad.

UNDERVISNINGSFORM/UPPLÄGG

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren med gemensamma genomgångar och redovisningar.

Material

Vi arbetar med två olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad på 75 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till ett brett sortiment av engober och glasyrer, samt bränningar.

KURSTIDER

Undervisningen är förlagd till torsdagar 13:00-16:45 samt fredagar 09:00-15:00. Kursen gör uppehåll under sportlov vecka 9, samt påsk vecka 15 och valborg/1 maj vecka 18.

ANMÄLAN

Anmälan kan du göra här via vår hemsida eller genom att ringa kundtjänst på telefon 08-789 42 00. När din anmälan är registrerad skickar vi ett inbetalningskort med anmälningsavgiften på 1.000 kr. Avgiften ska vara oss tillhanda så snart som möjligt. Observera att anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas endast om vi inte kan erbjuda plats på önskad utbildning.

ALLMÄNNA VILLKOR

Våra utbildningslinjer startar endast om tillräckligt många deltagare anmält sig. När utbildningen har påbörjats är det enda giltiga skälet för eventuell avanmälan långvarig sjukdom styrkt med läkarintyg. Då debiteras en avgift på 10% av utbildningskostnaden samt en kostnad för de lektioner som ägt rum innan avanmälan.

FINANSIERING

Kursavgiften kan kostnadsfritt delas upp på fyra delbetalningar under pågående termin. Utbildningen berättigar inte till studiemedel utan går på deltid för att möjliggöra kombination med arbete eller andra studier.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

15 % RABATT OM DU GÅR EN KURS!

Om du väljer att gå ytterligare en kurs under den termin du studerar på någon av våra utbildningslinjer får du 15 % rabatt på våra kurser inom konst, foto, konsthantverk, textil, musik och teater. Erbjudandet gäller ej avgiften för utbildningslinjer eller skolor.

KURSLEDARE/LÄRARE

Våra lärare har högskoleutbildning, lång pedagogisk erfarenhet och arbetar aktivt som konstnärer vid sidan om undervisningen.

Länkar

Kursledare

Karol Zarbock Karol Zarbockär utbildad keramiker och konstnär verksam i G-studion i Gustavsberg. Läs mer om Karol Zarbock
Linn Sjöstedt

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
6 feb 2020
Slutdatum
15 maj 2020
Antal veckor
12 veckor
Tid kvar till startdatum:
11 dagar
Tider
To 13:00 - 16:45
Fr 09:00 - 15:00
Studietimmar
144
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
24 st
Arr nr.
1038081
Platser kvar
Nej
Pris
15 950 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners