Emaljmålning på glas med tema Jul

Lär dig tekniken emaljkonst på glas.

Du får lära dig hur man blandar emaljfärg med bas av gummiarabicum och olika tekniker att teckna/måla på glasföremål. Glaset bränns sedan i en speciell fusingugn i ca 600 grader. Ta med eget glas/lykta/flaska/ glasplattor (ej blandade material). Emalj är en glas- eller glasliknande beläggning som bränns fast på hårt underlag. Emaljkonst är ett konsthantverk som utförs genom att man helt eller delvis täcker föremål som vanligen är av metall eller glas med emalj i olika färger.

Ylva Dahlberg Holmén är glaskonstnär med examen från KADK (Kongelige danske kunstakademiens skola för Arkitektur, Design, Konservering), Bornholm. Hon har även utbildning på Icelandic Academy of art och Växjö Universitet glasdesign. Ylva har över 15 år lång konstnärlig erfarenhet inom skultpur, konst och glas och har undervisat på bland annat folkuniversitetet under många år.

Ylva Dahlberg Holmén

Kundtjänst Norrköping
info.norrkoping@folkuniversitetet.se

vintervägen 5, 60591 NORRKÖPING