Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Inredning och design

Inredning och design

Har du en dröm om att arbeta i inredningsbranschen eller att bli designer. På inredning och design, dag så förbereder dig inför din kreativa framtid.

På Inredning och design, dag så undersöker vi inredarens och formgivarens vardag. Vi tar reda på hur en design blir till, från idé till prototyp och vi lär oss arbetsgången i ett inredningsprojekt. Under terminen arbetar i projektform utifrån designmetodiska grundprinciper och med människans behov i fokus.

Mål
Utbildningen utgår från en tydlig metodik där processen är i fokus vilket ger en förståelse för olika grenar av design (grafisk design, produktdesign, möbelformgivning och inredningsdesign). Vi ger dig de verktyg du behöver för att förstå och genomföra ett projekt.

Målgrupp
Inredning och design, dag är en högskoleförberedande bred utbildning som lär dig det du behöver kunna för att söka in på högskolor och universitet som utbildar inom design och inredning. Men du kan lika gärna gå utbildningen för din egen personliga utvecklings skull, eller om du behöver lära dig mer om ämnet i ditt yrkesliv.

Innehåll
Teori varvas med praktiska uppgifter och studiebesök. Undervisningen består av ett eller flera design- och inredningsprojekt. Vi har gemensamma genomgångar där vi övar på att muntligt presentera våra projekt. I kursen ingår det också att presentera sitt arbete digital. Utbildningen berör främst tredimensionell form med fokus kring produkt och rum.

Lärare
På Folkuniversitetets Art College har vi lärare som är universitetsutbildade och yrkesverksamma formgivare, alla med olika kompetenser. Vår målsättning är att skapa ett klimat på skolan som känns motiverande och lustfyllt och som kan guida deltagarna vidare.

Litteratur och material
Kompendier och övningsuppgifter ingår i kursen liksom en del gemensamt material. Inför kursstart får du en materiallista med material som behöver införskaffas för kursen.

Utvecklingsmöjligheter
Inredning- och designlinjen fungerar som en utmärkt grund för vidare studier. Förslagsvis vår heltidsutbildning inom Inredning och design. Om du vill kan du kombinera dina designstudier med ateljéstudier på vår Konstlinje, vilket ger en mycket god grund att stå på inför vidare studier inom inredning och arkitektur. Läs mer om kurspaketet på hemsidan.

Länkar

Kursledare

Anna Elzer Oscarsson
Katrin Lysvret

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
9 sep 2019
Slutdatum
3 dec 2019
Antal veckor
12 veckor
Tider
Må 09:00 - 16:00
Ti 09:00 - 16:00
Studietimmar
192
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
24 st
Arr nr.
1010460
Platser kvar
Ja
Pris
19 900 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!