Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Måla dina känslor

Måla dina känslor

Vill du måla på ett kravlöst sätt, utan prestation, och använda den konstnärliga processen för att hitta ett uttryck bortom ord? Välkommen till denna kurs där vi hämtar inspiration från vårt inre!

Vem kan gå kursen?

Inga förkunskaper krävs. Kursen passar både dig som är nybörjare och dig som redan har erfarenhet av måleri.

Innehåll

Att få tillgång till ett annat språk, som konsten är, gör det möjligt att kommunicera det som inte kan uttryckas med ord. Och istället för att utgå från konstnärliga förebilder får vi vår kreativa inspiration inifrån oss själva. Under den här kursen fokuserar vi på den kreativa processen och på att måla utifrån våra känslor, inte på att lära oss olika måleritekniker. Att måla på ett kravlöst sätt är glädjefyllt!

Förutom måleri ingår det mycket tid för reflektion under kursen. Reflektion är en viktig del av den kreativa processen. Under skapandeprocessen är vi tysta, för att kunna lyssna till vårt innersta. Men i slutet av varje kurstillfälle har vi en reflektionsrunda där vi pratar om bilderna, vad de väcker i oss och hur vi upplevt den kreativa processen. Konst fungerar som en kraftkälla som gör att vi kan uttrycka våra känslor. Den kreativa processen erbjuder möjligheten att se viktiga delar av våra liv utifrån nya perspektiv och infallsvinklar.

Undervisningsform

Undervisningen sker i små grupper av max 8 deltagare.

Kursmaterial

Under kursen använder vi akrylfärger och oljepasteller. Kursmaterial ingår i kurspriset men du behöver ta med dig någon typ av skyddande förkläde.

Kursledare

Joana Debelt är utbildad inom konstterapi och har från sitt tidigare arbete som konstterapeut sett de kommunikationsmöjligheter som konsten erbjuder, samt konstens positiva utvecklingspotential för olika individer och grupper. Hon har till exempel arbetat som konstterapeut för personer som av hälsoskäl hamnat i långtidsarbetslöshet. För dessa individer använde hon konsten och skapandeprocessen som ett motivationsmedel. Konsten och måleriet användes också för att synliggöra livssituationen för målgruppen så att de fick verktyg för att kunna genomföra egna projekt och så småningom möjlighet att komma tillbaka till sysselsättning.

På sin fritid gillar Joana att måla för att uttrycka och reflektera över sina känslor. Det bidrar till hennes personliga utveckling.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura.

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student vid anmälan (i meddelandefältet) samt välja att betala kursen via faktura.

Olika rabatter kan inte kombineras.

Länkar

Kursledare

Joana Debelt

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet i Uppsala
info.uppsala@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 UPPSALA
Kursstart
30 sep 2019
Slutdatum
28 okt 2019
Antal veckor
5 veckor
Tider
Må 14:30 - 17:45
Studietimmar
20
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
5 st
Arr nr.
1019616
Platser kvar
Ja
Pris
2 450 kr

Nyhetsbrev