Adobe Photoshop CC och Lightroom grund

Kombinationen Photoshop CC och Lightroom är ett utmärkt alternativ för att både katalogisera, hålla ordning på, och göra redigeringar av dina bilder.

Lightroom är Adobes moderna arbetsflödesprogram för fotografer. Det hjälper dig hela vägen från att du kommer hem med hundra– eller tusentals bilder, så att du lätt kan välja ut de du vill behålla via effektiva kortkommandon. Därefter går du vidare med ditt urval till Lightrooms framkallamodul. Här kan du göra de allra vanligaste korrigeringarna direkt, antingen på en bild åt gången eller alla på en gång för en enhetlig stil. Vill du göra riktigt detaljerade redigeringar eller fundamentalt ändra hur din bild ser ut, redigerar du bilden i Photoshop CC.

Därefter kan du via Lightroom publicera ditt innehåll smidigt till sociala medier, Dropbox, tryck eller vad som önskas. Kombinationen Lightroom och Photoshop är här för att stanna.

Eftersom Lightroom är ett helhetsprogram och Photoshop CC ett specialprogram använder vi dem också så, därmed är kursen till ca 80% fokuserad på Lightroom och 20% på Photoshop.

Mål

Efter kursen ska du kunna grundläggande begrepp inom bildbehandling. Du ska kunna strukturera och redigera dina bilder med Lightroom, retuschera och frilägga bilder i Photoshop CC samt ha grundläggande kunskaper i att förbereda bilder för utskrift, tryck och webb.

Målgrupp

För dig som arbetar med digitala bilder för trycksaker eller webbproduktion. Du arbetar till exempel som fotograf, informatör, redaktör, journalist eller egenföretagare, eller kanske bara fotograferar mycket på din fritid.

• Programmens gränssnitt
  • Att arbeta effektivt med många bilder
  • Markeringar
  • Retuschering
  • Lagerhantering
  • Justeringslager och lagermask
  • Grundläggande färglära
  • Friläggning
  • Förbereda för tryck
  • Filformat

Arbetsformer

Lektioner med praktiska övningar. Utöver de 16 lärarledda lektionstimmarna bör du räkna med ca 30 timmar självstudier.

Studiematerial/Litteratur

Lärarens eget material. Vi rekommenderar Photoshop CC Grunder från Docendo som stöd men det är inget som krävs för att genomföra kursen.

Peter Györffy

Kursverksamheten i Malmö
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
25 feb 2019
Slutdatum
18 mar 2019
Antal veckor
4 veckor
Tid kvar till startdatum:
72 dagar
Må 18:00 - 20:30
(En studietimme är 45 minuter)
4 st
2 245 kr

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
E-post: kurser.syd@folkuniversitetet.se

Hitta din kursnivå

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Utförligare beskrivning