Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Digital fotografering, grundkurs

Digital fotografering, grundkurs

Med fokus på kameran och fotografisk grundteknik.


I denna kurs lär du dig grunderna i fotografering med digital systemkamera med fokus på dess funktioner och inställningar. Digital fotografering är en grundläggande verktygskurs, dvs en praktisk kurs där du lär dig utnyttja kamerans funktioner för eget praktiskt fotografiskt arbete. Vi tar inte upp varje enskild kameras funktioner (eller tillhörande programvaror) på kursen. Vårt fokus ligger istället på kameran och fotografisk grundteknik med inslag av idémässiga aspekter av fotografisk bild.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som är nybörjare eller ovan fotograf. Du behöver en digital systemkamera eller mer avancerad kompaktkamera med möjlighet att fotografera med manuell inställning av exponering (tid och bländare), vitbalans, ISO med mera. Du behöver inga förkunskaper inom fotografi.

Mål
Målet med denna kurs är att du ska få kännedom om grundläggande teknik och lära dig kameran och dess funktioner. Vi testar porträtt i dagsljus, riktningar och perspektiv, skärpedjup, ISO, bländare och tid, introducerar stativ och talar om brännvidd.

Innehåll
Kursen introducerar kameran och du får lära dig hur du kan arbeta med olika inställningar för att påverka dina bilder utifrån din kunskapsnivå. I kursen ingår även moment av bildanalys, fototeori och praktiska övningar i klassrummet.

Arbetssätt
Genom eget fotografiskt arbete lär du dig att utnyttja funktionerna i din systemkamera. Kursen syftar till att öka förståelsen av hur du använder bländare och tid, skärpedjup, objektiv, vitbalans och blixt. I kursen introduceras begrepp som t.ex. komposition, riktningar och perspektiv och tips på hur du använder detta rent praktiskt.

Litteratur/material
Kompendier och stenciler som tillhandahålls av läraren.

Utvecklingsmöjligheter
Gå vidare med Digital fotografering fortsättning och sedan med mer gestaltande aspekter av foto väljer du t.ex.analog fotokonst, Portfolio eller Fotografisk gestaltning. Vi har också specialinriktade kurser med fokus på till exempel cyanotopi, streetfoto, bildbearbetning i Lightroom, Photoshop eller funktionsinriktad foto, t.ex. porträttfoto eller ljussättning i studio. Vi har också en heltidsutbildning i fotografi som är CSN-berättigad som KKV-utbildning: Förberedande fotograf med möjlighet att arbeta processinriktat under ett helt år.

Länkar

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Garvaregatan 15, 46130 TROLLHÄTTAN
Kursstart
2 okt 2019
Antal veckor
4 veckor
Tider
On 18:00 - 21:15
Studietimmar
16
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
4 st
Arr nr.
1020049
Platser kvar
Ja
Pris
1 725 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Få vårt nyhetsbrev

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Diplomerad HR assistent