Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Foto 1 med bildbehandling, sommarkurs

Foto 1 med bildbehandling, sommarkurs

Har du kunskaper i fotografi men vill lära dig mer om bildbehandling i dator? På den här kursen lär du dig grunderna i bildredigering. Vi arbetar i Mac-miljö och redigerar bilderna i Photoshop!

Vill du kunna ta bra bilder men saknar de grundläggande kunskaperna? Vill du arbeta med dina egna fotografier i dator? Foto 1 med bildbehandling är en bra kurs att börja med! Här får du lära dig att fotografera med manuella inställningar av bländare och slutartid. Du lär dig hur du arbetar i olika ljusförhållanden och grunderna i bildkomposition. Du får också lära dig grunderna i bildredigering. Vi arbetar i Mac-miljö och bildredigerar i Photoshop CC.

Förkunskaper

Kursen är en grundkurs och du behöver inga förkunskaper i fotografering men allmän datorvana krävs. Vi arbetar i Mac-sal.

Mål

Målet är att du efter kursen ska ha lärt dig grundläggande kamerateknik, bildkomposition och bildredigering och därigenom fått medel för att bli en mer kreativ fotograf.

Innehåll

Kursen börjar med en introduktion av kameran och hur du kan arbeta med olika inställningar för att påverka dina bilder, exempelvis hur du fotograferar i motljus, olika sätt att fotografera rörelse, hur du arbetar med avstånd, hur du kompenserar för olika ljusförhållanden, m m. Under kursens gång kommer du att arbeta med ett antal olika fotouppgifter. Du fotograferar på egen hand och redigerar sedan bilderna digitalt på kursen. Uppgifterna redovisar du inför gruppen under gemensamma bilddiskussioner.

Undervisningsform

Gruppen består av upp till 12 deltagare. Undervisningen bedrivs i form av självständigt praktiskt arbete under handledning blandat med teoretiska genomgångar.

Material

Digital kamera och kabel för överföring av bilder mellan kamera och dator tar du med dig själv. Du behöver en digital systemkamera på vilken du kan ställa in bländare och slutare. Du behöver också ett USB-minne eller en hårddisk där du kan spara dina bilder som du har arbetat med under kursen. Du kan redovisa dina bilder digitalt eller i pappersformat. Informationshäftet Foto - Digitala systemkameraskolan ingår.

Kursledare

Våra ledare är yrkesverksamma fotografer med gedigen och kvalificerad utbildning i fotografi.

Kommentarer från tidigare deltagare

"Denny är en fantastisk kursledare med mycket ämneskunskap, engagemang och personliga exempel."

Länkar

Kursledare

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
24 jun 2019
Slutdatum
26 jun 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
33 dagar
Tider
Må 17:30 - 20:30
Ti 17:30 - 20:30
On 17:30 - 20:30
Studietimmar
12
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
3 st
Arr nr.
1005908
Platser kvar
Ja
Pris
1 850 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners