Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Bildredigering med Lightroom Classic

Bildredigering med Lightroom Classic

Är du intresserad av foto och har många digitala bilder som du inte vet hur du ska hantera? På våra Lightroom-kurser har du möjlighet att lära dig mer om hur du kan organisera, förbehandla, redigera, exportera, efterbehandla och presentera dina digitala foton.

Målgrupp
Kursen passar både för nybörjare och dig som redan har erfarenhet av fotografering och digital bildbehandling. Kursen kan också vara nyttig även för den avancerade amatörfotografen som redan har ett stort antal oredigerade bilder.

Mål
På kursen redigerar du egna foton och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i digital bildhantering. Kursen behandlar den tekniska aspekten av att ordna, visa upp och justera dina digitala bilder utifrån funktionerna i programmet Lightroom. Vi fotograferar inte på kursen utan arbetar med egna bilder, eller med sådana som läraren tillhandahåller för kursen.

Innehåll
Kursen börjar med en introduktion av grundläggande begrepp såsom t.ex. pixlar och färgrymder. Därefter introduceras arbetsytan och funktionerna i programmet. Du kommer att pröva alla de olika moment som ingår i arbetet med digitala bilder. Du får kännedom om bl.a. användargränssnittet i programvaran, den icke-förstörande redigeringsmiljön (som lämnar originalbilderna orörda), import och export av bilder, bildjusteringar (t.ex. avancerad lagningspensel), bildadministration, (nyckelord, taggar), tonjusteringar, färgton, svartvitkonvertering, effekter, filter, hur du kan ändra flera bilder på samma gång, framkallningsförinställningar och redigeringsverktyg (t.ex. intensitet, kontrast, vitbalans, skärpa, brusreducering m.m.).

Arbetssätt
Undervisningen sker i form av handledning där var och en arbetar enskilt men med gemensamma genomgångar.

Litteratur/material
Kompendier och stenciler som tillhandahålls av läraren.

Utvecklingsmöjligheter
Filma, redigera och publicera dina egna filmer i kursen med redigeringsprogrammet Premiere Pro.

Länkar

Kursledare

Bengt Ögren

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
16 nov 2019
Slutdatum
17 nov 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
32 dagar
Tider
Lö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 16:00
Studietimmar
16
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
2 st
Arr nr.
1019206
Platser kvar
Ja
Pris
2 950 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!