Att skriva skräck, sci-fi och fantasy fördjupning

Skrivarkursens tyngdpunkt ligger på att skriva science-fiction, fantasy och skräck i längre novell eller romanform, men besläktade genrer som steam-punk, alternativ historia och magisk realism är välkomna.

Kämpar du med en Stephen King-tjock skräckhistoria eller ett mäktigt fantasy-epos och känner att det går lite trögt? Vill du lära dig att lägga upp en större historia och känner att det kan vara nyttigt att bolla dina idéer med andra likasinnade. Välkommen till Skrivarakademins fördjupningskurs i att skriva fantasy, science-fiction och skräck!

Förkunskaper

Lämplig för dig som tidigare har gått vår grundkurs eller någon liknande kurs på annat håll. För att få nytta av kursen bör du ha en klar idé om vad du vill skriva om i ditt stora verk. Du ansöker med en kort motivering till varför du vill gå kursen och bifogar ett textprov på 2-5 A4-sidor. Målsättningen är att deltagarna efter kursen ska ha kommit en god bit på vägen till ett publiceringsbart manus.

Kursupplägg

Varannan sammankomst kommer att ägnas åt föredrag, diskussioner och mindre grupparbeten. Ämnen som behandlas kommer att vara science-fiction, fantasy och skräck-litteraturens stilgrepp och de svårigheter författare möter i just dessa genres. Stor tonvikt kommer att läggas på dispositionen av ett verk och planeringen av arbetet med det. Det gäller att komma igång. En stor del av tiden ägnas åt att diskutera och utveckla elevernas egna projekt. Utgångspunkten för alla diskussioner är att se textens eller projektets utvecklingsmöjlighet.Kursen genomförs endast på svenska. Kursdatum: 6/2, 20/2, 5/3, 19/3, 2/4, 16/4, 14/5 och 28/5. Uppehåll 30/4 Valborgsmässoafton.

Anders Fager är författare med ett förflutet som officer och spelkonstruktör. Han debuterade 2010 med den uppmärksammade skräcknovellsamlingen "Svenska Kulter". Anders har sedan dess gett ut halvdussinet romaner, en ljudbok, en seriebok och en barnbok. Han berättar gärna otäcka historier i nutid, men är även intresserad av alternativhistoria och framtida teknik. Anders skriver även för spel, tv och teater. Han är utgiven på franska, italienska och engelska. Flera av Anders före detta elever är i dag framgångsrika inom svensk Fantastik. Anders arbetar just nu på flera olika projekt med Svensk Filmindustri. Hans nästa roman heter ”Krig! Barn!” och släpps julen 2019.

Anders Fager Anders är författare och spelkonstruktör. Läs mer om Anders Fager

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
6 feb 2020
Slutdatum
28 maj 2020
Antal veckor
15 veckor
Tid kvar till startdatum:
86 dagar
To 18:00 - 21:15
(En studietimme är 45 minuter)
8 st
4 950 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners