Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Författarskolan - sommarkurs

Författarskolan - sommarkurs

Har du en idé till en roman? Eller skriver du kanske på en novellsamling? Vill du ha hjälp med att färdigställa din diktsamling? Då är det här rätt skrivarkurs för dig. På Skrivarakademins Författarskola får du hjälp med ditt manus oavsett om du precis har påbörjat projektet eller om du redan har en roman i byrålådan.

Förkunskaper

För att ha utbyte av kursen bör du ha påbörjat och kommit en bit in i ett manus. Roman, novellsamling eller diktsamling. Du bör ha gått en eller flera mer grundläggande skrivarkurser eller på egen hand skaffat dig kunskaper om de berättartekniska greppen. Det är viktigt att du har en tydlig idé om vad du vill skriva om redan från början. Du ansöker med en motivering till varför du vill gå kursen och måste bifoga arbetsprover (2-5 A4- sidor) med din ansökan.

Upplägg och innehåll

Måndag och tisdag ägnar vi oss att diskutera och analysera texterna, dessa samtal varvas med miniföreläsningar, vilka det blir bestäms av de frågeställningar som kommer upp under samtalets gång. Onsdag är ägnad åt föreläsningar och work-shops och på onsdag lämnar du in en andra omgång texter. Torsdag samtalar vi om de texter ni lämnade in på onsdagen, (så reservera onsdagskvällen för textläsning). Fredag förmiddag, resterande texter och föreläsningar och avslutar med en utvärdering och ett samtal om hur ni går vidare.

Kursledare

Erik Grundström: Debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Har sedan dess utgivit tre romaner och nu senast Glöm inte kannibalerna, 2008. Arbetar även med manusbearbetning.

Kursfakta

Max 9 deltagare.

Kursledare

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
8 jul 2019
Slutdatum
12 jul 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
42 dagar
Tider
Må 10:00 - 15:15
Ti 10:10 - 15:15
On 10:00 - 15:15
To 10:00 - 15:15
Fr 10:00 - 15:15
Studietimmar
30
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
5 st
Arr nr.
1008537
Platser kvar
Ja
Pris
4 475 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners