Att skriva skräck, sci-fi och fantasy, grund

Vill du skriva skräck, science-fiction eller fantasy? Nagelbitande noveller eller en riktigt ruskig roman? Rymdäventyr eller sagor i en magisk värld för länge sedan? I en kreativ miljö med andra likasinnade får du utveckla dina idéer. Välkommen till Skrivarakademins grundkurs , där vi i en grupp om max nio personer träffas varannan vecka.

Förkunskaper

Kursen är en grundkurs och öppen för dig som inte skrivit alls men också dig som kanske har påbörjat material i byrålådan. Du får gärna ha idéer vad du vill skriva om och ett intresse för det fantastiska är förstås en förutsättning.

Exempel på vad som tas upp under kursens gång

• Science-fiction, fantasy och skräcklitteraturens historia.Dess klassiska verk och stilar.
  • Science-fiction, fantasy och skräck genrenas nära släktkap och inflytande på film, serier och dataspel.
  • Hur man beskriver både det skrämmande och det fantastiska
  • Realism och trovärdighet mitt i det overkliga.
  • Hur man undviker genrenas vanligaste fallgropar.

Kursupplägg

På kursen ska du som deltagare få en ökad insikt om, och förståelse för, hur olika berättartekniker och stilgrepp inom skräck kan utnyttjas för att skapa just den ”illusion av verklighet” som är avgörande för fantastisk litteratur. Varannan lektion ägnas åt föredrag, diskussioner och olika stilövningar. Varannan sammankomst kommer deltagarna att få en kortare skrivuppgift att arbeta med i en vecka. Gången därpå kommer alla elever att få läsa sina kamraters alster. Därefter ägnas en sammankomst åt samtal om texterna. Läraren börjar med att kommentera varje text och ge konstruktiv kritik. Därefter får varje deltagare ge sin subjektiva bild av texten. Utgångspunkten för alla diskussioner är att se textens utvecklingsmöjlighet. Kursen genomförs endast på svenska. Udda veckor. Kursdatum: 30/1, 13/2, 27/2, 11/3, 26/3, 23/4, 7/5 och 4/6. Uppehåll vecka 15, påsklov. Uppehåll 21/5 vecka 21 Kristihimmelfärdsdagen.

Anders Fager är författare med ett förflutet som officer och spelkonstruktör. Han debuterade 2010 med den uppmärksammade skräcknovellsamlingen "Svenska Kulter". Anders har sedan dess gett ut halvdussinet romaner, en ljudbok, en seriebok och en barnbok. Han berättar gärna otäcka historier i nutid, men är även intresserad av alternativhistoria och framtida teknik. Anders skriver även för spel, tv och teater. Han är utgiven på franska, italienska och engelska. Flera av Anders före detta elever är i dag framgångsrika inom svensk Fantastik. Anders arbetar just nu på flera olika projekt med Svensk Filmindustri. Hans nästa roman heter ”Krig! Barn!” och släpps julen 2019.

Anders Fager Anders är författare och spelkonstruktör. Läs mer om Anders Fager

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
30 jan 2020
Slutdatum
4 jun 2020
Antal veckor
15 veckor
Tid kvar till startdatum:
79 dagar
To 18:00 - 21:15
(En studietimme är 45 minuter)
8 st
4 675 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners