Att skriva dramatik Nyhet

För dig som vill skriva för scenen och som söker en plats där det ges utrymme att skapa. Här får du möjlighet att utveckla det egna skrivandet genom att reflektera över egna och andras texter.

Under kursen kommer deltagarna att introduceras till grunderna i dramatiskt skrivande, genom workshops och skrivövningar, eget skrivande och samtal utifrån deltagarnas egna texter. Kursen utgår från deltagarnas eget skrivande och intressen. I gruppen utforskar vi och reflekterar över det dramatiska skrivandet.

Kursupplägg
Varje träff har ett eget tema med olika övningar som relaterar till att utforska det. Dom första träffarna är mer fokuserade på hur man kan hitta en historia och inspiration till skrivandet. I dom senare fokuserar vi mer på olika sätt att uttrycka den på, hur dom låter i rummet och hur vi kan fördjupa dem

Kursinehåll
Kursen är på 5 tillfällen och kräver ett aktivt deltagande i varje pass.

Under kursen går vi igenom:
  • Hitta historien. Vi undersöker olika sätta att finna historier. Deltagarna skriver utifrån ett aktuellt tema eller händelse. Vi kommer även att undersöka hur man kan fånga in och beskriva vardagliga situationer.
  • Intertextualitet. Vi läser och pratar om en befintlig scen från ett verk. Vi tar reda på vilka nya berättelser vi kan skapa utifrån den.
  • Dramatisk situation och dramaturgit. Vi granskar vad en dramatisk situation är och hur vi kan skapa handling och utveckling i texten.
  • Rum. Analyserar rummets betydelse för den dramatiska situationen. Hur texten kan få energi och betydelse genom att placera den i olika miljöer.
  • Karaktärer. Vi prövar hur man kan fördjupa texten genom dess karaktärer.

Förkunskap
Ingen förkunskap krävs och kursen riktar sig till dom som är intresserade av att skriva dramatik.

Johanna Karlsson

Kursverksamheten i Malmö
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
16 sep 2019
Slutdatum
18 nov 2019
Antal veckor
10 veckor
Tid kvar till startdatum:
83 dagar
Må 17:30 - 20:30
(En studietimme är 45 minuter)
5 st
1020003
2 195 kr

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
E-post: kurser.syd@folkuniversitetet.se

Hitta din kursnivå

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Utförligare beskrivning