Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Att skriva fackbok, distans

Att skriva fackbok, distans

Vill du lära dig att skriva fängslande och intressanta fackböcker? Du kanske har ett ämne som intresserar dig och som du vill sprida kännedom om till andra? Det kan handla om att du har speciella kunskaper i någon hobby, eller om att du har en idé till ett arbetsmaterial för yrkesverksamma, eller vill utveckla ett läromedel. Böcker som du tycker saknas idag, helt enkelt!

Förkunskaper

Kursen vänder sig både till dig som aldrig har skrivit tidigare och till dig som är van skribent. Du behöver ha någon typ av fackboksidé som du vill arbeta aktivt med. Du får lära dig hur du strukturerar och arbetar med facktext som kreativt skrivprojekt. Hur du planerar innehåll, väljer målgrupp, läsarperspektiv och kunskapsnivå, fördjupar och vidareutvecklar ämnet, gör research, arbetar med faktagranskning och mycket, mycket mer. Och inte minst: hur du kommer igång med att skriva! Sammantaget vill kursen skapa ett processtänkande kring det egna fackboksskrivandet. Kursen passar därför dig som är i början på ditt fackboksprojekt.

Upplägg & Innehåll

I kursen kommer vi jobba med övningar och skrivuppgifter utifrån olika moment. Vi läser varandras texter, ger respons och diskuterar hur vi har skrivit. Parallellt med uppgifterna reflekterar vi om den egna fackboksprocessen med olika frågeställningar som utgångspunkt. Kursen ges på distans via kursplattformen Moodle. Kursdatum: 12/2, 26/2, 12/3, 26/3, 9/4.

Kursledare

Lotte Mjöberg är en erfaren förlagsredaktör. Hon har arbetat med många olika litterära genrer, men i synnerhet med facklitteratur och läromedel.. Lotte Mjöberg även universitetsadjunkt i svenska och litteraturvetenskap vid Mittuniversitetet, där hon har den akademiska kursen Facklitteraturens värld – sakprosa i teori och praktik. Hon är författare till boken Ett, två, tre fackbok! Från idé till framgång (Ordfront, 2016). Det är Sveriges första handbok i fackboksskrivande.

Länkar

Kursledare

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Kursstart
12 feb 2019
Slutdatum
9 apr 2019
Antal veckor
9 veckor
Tider
Ti
Studietimmar
20
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
5 st
Arr nr.
975930
Platser kvar
Ja
Pris
3 875 kr