Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Konflikthantering och svåra samtal

Konflikthantering och svåra samtal

Vill du bli bättre på att hantera motsättningar och hur du kan förhålla dig och agera? Vad är det som gör att du hamnar i konflikt och hur kommer du vidare från ett låst läge? Lär dig vad du kan göra för att lösa situationer som dessa på bästa sätt eller att till och med motverka att de uppstår.

I den här kursen kommer du att lära dig att förstå dynamiken i relationer och mekanismerna bakom konflikter. Ju skickligare konflikthanterare vi blir desto bättre mår vi, både privat och i relationen med de vi har omkring oss.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som vill lära sig mer om kommunikation, konflikter och svåra samtal.

Mål

Efter avslutad kurs kommer du som deltagare att ha en fördjupad förståelse för vad en konflikt är samt äga praktiska verktyg och strategier för att kunna hantera dem. Du kommer även att ha god kunskap och nyvunnen erfarenhet av att kunna bjuda in och hålla i svåra samtal för att kunna komma vidare från motsättningar.

Innehåll

I denna kurs får du både konkreta verktyg och handlingskraftiga strategier för att kunna hantera svåra samtal och konfliktfyllda situationer. Vi arbetar mycket med reflektion, praktiska övningar och diskussioner med dina kurskamrater. Vi tror att reflektion och feedback bidrar till fördjupade insikter och förståelse. Du får använda exempel och situationer från din vardag. Tillsammans styr vi kursinnehållet utifrån gruppens intressen och behov.

Arbetssätt

Grundläggande teori värvas med praktiska övningar

Litteratur/material

Under kursens gång arbetar vi med en reflektionsbok som ett stöd i den egna lärandeprocessen. Ingen litteratur tillkommer. Vi tillhandahåller material och reflektionsbok. Vid önskemål om fördjupningslitteratur har vi en rad tips om relevanta böcker och artiklar.

Genom en ökad förståelse för relationer och hur vi agerar med vår omgivning kan varje människa förändra både sin upplevelse av en konflikt liksom resultatet av den. Med relativt små medel kan man komma långt och man kan ständigt utvecklas i konsten att samspela med de man har omkring sig, det är det som gör det här jobbet så spännande!

KonfliktAkademin

På KonfliktAkademin drivs vi av att vara med och bidra till att människor ska må bättre, både på sin arbetsplats och i det privata livet. Vi är i nuläget tre personer – Anna Elvö, Johanna Selin Wingbro och Ea Bergstrand - som driver KonfliktAkademin. Vi bygger vår verksamhets arbete utifrån våra kompetensområden personalvetenskap, juridik samt arbetsvetenskap, alla tre med spetskompetensen av konflikthantering, medling/dialog och gruppfacilitering. KonfliktAkademin önskar finnas för små som stora organisationer samt för den enskilda individen för att kunna hitta nya vägar och förutsättningar att hantera och kommunicera vid de tillfällen då det kan upplevas som friktionsfyllt och svårt. Vi vill bidra med att öka kunskapen kring konflikter och ge verkningsfulla verktyg och konkreta strategier att ta sig an när kommunikationen brister.

Länkar

Kursledare

Anna Elvö På KonfliktAkademin drivs vi av att vara med och bidra till att människor ska må bättre, både på sin arbetsplats och i det privata livet. Läs mer om Anna Elvö

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Norra Allégatan 6, 40317 GÖTEBORG
Kursstart
5 nov 2019
Slutdatum
26 nov 2019
Antal veckor
4 veckor
Tider
Ti 18:00 - 20:30
Studietimmar
12
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
4 st
Arr nr.
1023707
Platser kvar
Ja
Pris
1 575 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!