Ny teknik och ungas psykiska hälsa

Välkommen till Tierps bibliotek för en föreläsning om vilka effekter ny teknik kan ha på ungdomars psykiska hälsa!

Den amerikanska psykologen Jean Twenge hävdar i boken iGen, som kom ut 2018, att förklaringen till ökad psykisk ohälsa bland unga i USA är tillgången till iPhones och särskilt ungdomars bruk av sociala medier. Andra ifrågasätter en sådan alarmistisk syn på ny teknik. Sven Bremberg, barn- och ungdomsläkare och docent i socialmedicin vid Karolinska Institutet, kommer att redogöra för det aktuella kunskapsläget kring ungdomars psykiska ohälsa.

Sven Bremberg är barn- och ungdomsläkare och docent i socialmedicin vid Karolinska Institutet. Sven Bremberg har medverkat i arbetet med att utveckla en svensk strategi för att minska sociala skillnader i hälsa under uppväxten. Han har varit ansvarig för uppdrag från regeringen som behandlat stöd till föräldrar, ungdomars psykiska hälsa och prevention av självmord.

Föreläsningen arrangeras i samarbete mellan Folkuniversitetet i Uppsala och Tierps bibliotek. Föreläsningen gratis och öppen för alla.

Boka plats: 0293-21 82 60.

Föreläsningslokal: Tierps bibliotek, Möbeln.

Föreläsningen genomförs med ekonomiskt stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Karin Östman Modig
karin.ostman-modig@folkuniversitetet.se

9 maj 2019
Slutdatum