Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Inre ledarskap och beslutsfattande - dag

Inre ledarskap och beslutsfattande - dag

Inre ledarskap och beslutsfattande – Hantera ditt arbetsflöde. Det här är en kurs för dig som vill utvecklas i ditt inre ledarskap. Programmet stärker beslutsfattande och egen balans för framgång och välmående. I ett gott inre ledarskap har vi god självkännedom och förmåga att hantera stress samt inre och yttre krav.

Lever du ett liv där många beslut behöver tas och prioriteringar behöver göras? Det kan vara energikrävande och stressande om vi saknar bra strategier för det – ett inre ledarskap. Den här kursen ger dig verktygen du behöver för ett lugnare och effektivare förhållningssätt.

Hur hanterar du beslutsfattande och prioriteringar idag? Klarar du av att fatta effektiva beslut och vila i dem, eller fastnar du i velande och tvivel? Hur mycket styrs du av andra och deras förväntningar när du tar beslut? Eller påverkar dina känslor dig i riktningar du inte önskar? Får du gjort det du ska eller fastnar du i prokrastinering/uppskjutande?

Med ett inre ledarskap har vi god självkännedom och förmåga att hantera inre och yttre krav utan onödig stress. I ett stressat samhälle har vi förlorat kontakten med det lyhörda inom oss som behövs för rätta tankar och beslut. På arbetsplatser premieras effektivitet och rationellt perspektiv på bekostnad av det kreativa och intuitiva inom oss som behövs på arbetsplatser för utveckling och arbetsglädje.

Mål

Den här kursen har som målsättning att ge dig ökad självkännedom och hållbara strategier för både yrkes- och privatliv:

- Vilka är dina värden och i vilken riktning vill du verka?
- Hur kan du fatta effektiva och trygga beslut?
- Hur kan du hantera krävande situationer på ett balanserat sätt och finna den återhämtning du behöver?

Kursupplägg

Kursen pågår varannan vecka, fem tillfällen á 3 h. Den varvar teoriavsnitt med diskussioner och arbete i par/grupp. Förslag på hemuppgifter och fokus till nästa gång ges. Individuellt samtal vid ett tillfälle ingår som stöd och uppföljning. För den som är intresserad kan kursen kompletteras med ytterligare samtalsstöd på egen bekostnad under eller efter programmets gång.

Metoden utgår från Kognitiv Beteendeterapi (KBT) och Acceptance och CommittmentTherapy (ACT). ACT är tredje vågens KBT inspirerat av medveten närvaro och utveckling i egen värderad riktning. I programmet ingår stresshantering, effektivt arbetssätt, beslutsfattande, acceptans och olika verktyg för god tanke- och känslohantering samt medvetna val av beteenden. Vi använder oss även meditation och inre och yttre bilder för att komma i kontakt med oss själva.

Pris

Privatpersoner betalar 2500 kr, företag betalar 4000 kr (momsfritt).
Notera att det kan vara möjligt att använda friskvårdspengar till den här kursen. Det kan även finnas möjlighet att söka bidrag via sitt fackförbund.

Kursledare

Eva Olofsson som leder gruppen är beteendevetare med erfarenhet från bland annat företagshälsovård. Hon utför stödsamtal inriktat på KBT och ACT i ett fördjupat förhållningssätt med empati och närvaro och förstår värdet av kreativitet och stödjande miljö för egen utveckling. Eva erbjuder även målargrupper – att måla från sitt inre utan prestation. Hon har tidigare arbetat inom omställningsbranschen, haft eget företag samt har flerårig erfarenhet av inköp och produktionsplanering i familjeföretagets tillverkningsindustri.

För mer info

info.ostersund@folkuniversitetet.se
063-106060

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Kursstart
Ej fastställt
Slutdatum
5 dec 2019
Antal veckor
10 veckor
Tider
To 14:00 - 17:00
Studietimmar
20
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
5 st
Arr nr.
1021218
Platser kvar
Ja
Pris
2 500 kr