Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Biblioterapeutisk läsecirkel

Biblioterapeutisk läsecirkel

Känner du dig nedstämd eller orolig efter graviditet och förlossning? Nu finns det chans att delta i en biblioterapeutisk läsecirkel och samtidigt bidra till forskningen.

Vi erbjuder gratis läsecirklar för dig som är kvinna och upplever psykisk ohälsa efter förlossning. Med start torsdag 31 januari kl. 15:00–16:30 eller fredag 1 februari kl. 14:00–15:30 träffas gruppen på Göteborgs Litteraturhus en gång i veckan under tio veckor.

Vi läser kortare bokkapitel, noveller och dikter på olika teman som vi sedan diskuterar tillsammans. All litteratur som ingår är gratis. Målet med cirkeln är att du som deltar ska må bättre.

Läsecirkeln leds av Maria Pohl som är legitimerad psykolog och van samtalsledare. Den genomförs i samarbete med Göteborgs Litteraturhus och Göteborgs universitet samt med stöd från Statens kulturråd.

Studiecirkeln följs av Cecilia Pettersson, fil. dr. i litteraturvetenskap, som forskar om biblioterapi, det vill säga läsningens betydelse för hälsa och välbefinnande.

För att utvärdera läsecirkeln vill vi intervjua dig om hur du har upplevt ditt deltagande i den. Intervjuerna görs efter det sista cirkeltillfället. Självklart är du helt anonym i de forskningsresultat som publiceras.

Läsecirkeln är kostnadsfri. När du gör webbanmälan här på sidan välj "jag betalar" under betalningsfliken och ingen faktura skickas.

Kontaktperson:
Kajsa Persson
Tel: 031-106511
Mail: kajsa.persson@folkuniversitetet.se

Kursledare

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Heurlins plats 1, 41301 GÖTEBORG
Kursstart
1 feb 2019
Slutdatum
5 apr 2019
Antal veckor
10 veckor
Tider
Fr 14:00 - 15:30
Studietimmar
20
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
10 st
Arr nr.
982012
Platser kvar
Ja

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!