Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Fermentering

Fermentering

Vi utforskar fermentering med hjälp av de fermenterade läskande dryckerna kombucha, kefir, och gingerbug. En smakrik tur bland bubblande möjligheter!

Målgrupp
Kursen riktar sig till den som vill komma igång med innovativ råvaruhantering i vardagen genom mjölksyrning av grönsaker. Detta är en grundkurs!

Mål
Kursens mål är att motivera en matsmart vardag, utöka självhushållningen samt öka kunskaperna om flera historiskt intressanta specialiteter.

Innehåll och arbetssätt
Du får kunskap och motivation att förädla och tillaga olika typer grönsaker - där hälsovård, kostnader, livspussel och ekologisk hållbarhet löper parallellt.

Ur innehållet:

  • Praktiska exempel och genomgångar
  • Smakupplevelser
  • Delande av erfarenheter och tips
  • Fakta om fermentering

Teori balanseras med praktiska moment samt delande samtal kring erfarenheter och idéer. Kursdeltagarna är välkomna med ord och handling.

Litteratur och material
Kursledarens egna material. Rekommendationer på litteratur kommer att ges under kursen.

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Varberg. Tel: 0340 - 59 23 50
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Svärdfiskgatan 4, 43240 VARBERG
Kursstart
12 sep 2019
Slutdatum
12 sep 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
18 dagar
Tider
To 18:00 - 20:15
Studietimmar
3
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
1 st
Arr nr.
1013082
Platser kvar
Ja
Pris
475 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.