Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Fermentering - Kimchi & Syrade Grönsaker

Fermentering - Kimchi & Syrade Grönsaker

Få kunskap i hur man tillverkar kimchi. Kurserna hålls av ingen annan än Camilla Karlsson. Hon driver Kvillinge Ekologiska Hantverksbryggeri i Åby och hon har vunnit SM i mathantverk under 2018.

Kursinnehåll

Kursen innehåller olika teoretiska moment i fermentering, historia och bakgrund, råvarukunskap, livsmedelshygien samt rekommendationer kring bryggutrustning.

Stor del kommer läggas på praktisk tillämpning, själva fermenteringsprocessen.

Vi kommer att ägna oss åt att göra kimchi – vilket är syrad kål, vitlök, chili, lök och ingefära i en smakrik blandning.

Efter avslutat kurs kommer varje deltagare få ta med sig sin påbörjade kimchi hem.

Materialkostnad tillkommer på 350kr.

Ledare

Camilla driver mikro fermenteriet Kvillinge Ekologiska utanför Norrköping, där produceras både kombucha, jun, vattenkefir, kimchi och andra syrade grönsaker. Hon älskar mat och smaker, och hennes hjärta klappar lite extra för det småskaliga och närproducerade. Ett annat driv som hon har är att inspirera och motivera andra att hälsoboosta sitt liv, med allt från smoothie recept och andningsövningar till att brygga sin egna kombucha och syra grönsaker!

Länkar

Kursledare

Camilla Karlsson

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst Norrköping
info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
S:t Persgatan 95, 60233 NORRKÖPING
Kursstart
20 nov 2019
Slutdatum
20 nov 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
88 dagar
Tider
On 17:00 - 21:00
Studietimmar
5
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
1 st
Arr nr.
1019225
Platser kvar
Ja
Pris
575 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Lär dig svenska

Senioruniversitetet i Norrköping

Senioruniversitetets aktuella program