Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Fermentering - kombucha

Fermentering - kombucha

Vi utforskar fermentering med hjälp av de fermenterade läskande drycken kombucha. En smakrik tur bland bubblande möjligheter!

Målgrupp
Kursen riktar sig till den som vill komma igång med egen bryggning av kombucha. Detta är en grundkurs.

Mål
Kursens mål är att motivera en matsmart vardag, utöka självhushållningen samt öka kunskaperna om historiskt intressanta specialiteter.

Innehåll
Maten kan vara din medicin. För att alternativ till mat som bryter kroppen ska vara attraktiva behöver de vara lättillgängliga och goda. Att brygga sin egen kombucha kan vara ett nöje och ett kreativt uttryck i köket. Grunderna i bryggningsprocessen ges under workshopen.
Ur innehållet:
• Gemensam bryggning av kombucha, du får med dig det du bryggt.
• Smakupplevelser
• Delande av erfarenheter och tips
• Fakta om fermentering utifrån aktuell forskning

Arbetssätt
Teori balanseras med praktiska moment samt delande samtal kring erfarenheter och idéer.

Material
Kursledarnas eget material. Rekommendationer på litteratur kommer att ges under kursen. Allt annat du behöver finns på plats och ingår i kursavgiften.

Sista anmälningsdag
1 oktober

Länkar

Kursledare

David Göransson

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Karlstad. Tel: 054 - 19 58 48
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Älvgatan 3, 65225 KARLSTAD
Kursstart
17 okt 2019
Slutdatum
17 okt 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
89 dagar
Tider
To 10:30 - 13:00
Studietimmar
3
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
1 st
Arr nr.
1017295
Platser kvar
Ja
Pris
395 kr

Få vårt nyhetsbrev

Kursprogram

Du kan också bläddra igenom vårt kursprogram online.

Läs kursprogrammet online

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning