Varför ska man meditera? Om forskning och närvaro

Vad är meditation? Varför ska man meditera? Och hur gör man? Dessa tre frågor besvaras under en interaktiv föreläsning där vi går igenom vad meditation faktiskt är. Vi belyser nuet, närvaro och forskning.

Föreläsningen handlar om vilka vanliga missuppfattningar som finns och skillnaden mellan meditation och mindfulness. Vi går även igenom varför det är bra att meditera och vad forskningen säger händer i våra hjärnor och kroppar.
Men, vi gör också flera olika guidade meditationer där deltagarna får öva sig på att bli mer närvarande. Det spelar ingen roll om du aldrig testat att meditera eller är van meditatör. Alla är välkomna!

Föreläsaren

Axel Wennhall arbetar idag som meditationscoach där han hjälper företag och dess anställda att minska stress och leva mer närvarande liv med hjälp av meditation. Han är utbildad ekonom från Uppsala universitet och har tidigare arbetat i över sju år som prisbelönt kommunikationskonsult vid Prime och Rippler.
Han driver även företaget Breathe In, som arrangerar kombinerade meditations- och äventyrsresor och ligger bakom Sveriges första interaktiva podcast om meditation ”Meditera Mera”. Läs mer här: www.breathein.se

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
19 nov 2019
Slutdatum
19 nov 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
30 dagar
Ti 18:00 - 20:00
(En studietimme är 45 minuter)
1 st
1019972

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners