Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Träna din röst - att höras och beröra

Träna din röst - att höras och beröra

En röst som hörs, håller och berör. Hur du talar visar vem du är. Du kan träna din röst för att göra dig själv mer rättvisa. Under kvällens interaktiva föreläsning får du kunskap om hur du kan träna för att förändra röstens uttryck, justera fart, kraft och bibehålla intresse hon lyssnaren. Det handlar om att träna teknik i syfte att kunna förmedla budskap och nå fram bättre, oavsett situation.

I dag handlar mycket om att berätta sin story, att snabbt presentera och ge en bild av sig själv – du ska kunna räkna med att rösten bär och lyfter fram dig i olika miljöer och sammanhang. Under kvällen lär du dig bli medveten om din röst och röstens möjligheter.

Innehåll

Har du ibland upplevt att andra inte hör vad du säger, att rösten inte bär eller låter på ett sätt som du inte känner igen? Du är inte ensam. Rösten lever och låter i kroppen och påverkas därför att hur du mår, hur du står och hur du rör dig. Rösten är unik för dig och tillfället och kan även påverkas av rummet och relationen till den du pratar med. Du kanske tänker att rösten är som den är, men du kan påverka den mer än du tror. Dessutom med enkla medel.
Under kvällen får du pröva alternativ och nyanser i rösten, undersöka hur kroppshållningen påverkar andning och röst och du får också tips på hur du använder rösten skonsamt och effektivt.
Rösten ska höras, den ska hålla livet ut och den ska beröra lyssnaren som du har tänkt dig. Du ska kunna lita på och trivas med din röst, både privat och på jobbet. Den ska göra dig och ditt budskap rättvisa.

Föreläsaren

Agneta Stolpe är logonom, sångerska och röstcoach (agnetastolpe.se). Hon har under våren medverkat i flera artiklar om röst, bl.a. i Svenska Dagbladet och Kyrkans tidning, och varit intervjuad i media. Hon arbetar med att utveckla kommunikativ förmåga och profession och hos lärare, företagsledare, reportrar, säljare, präster, styrelser m.fl. Med lyhördhet, kunskap, humor och respekt fyller hon på med användbara och kluriga verktyg i vår kommunikativa verktygslåda.

Sagt om Agneta:

Det är så många saker jag lärt mig och reflekterat över. Jag har upptäckt hur många sätt det finns att definiera röst på – styrka, klang, frekvens, tonhöjd, dynamik... Jag har också upptäckt i hur många avseenden man kan definiera talet – tempo, artikulation, frasering, rytm, tajming. Jag har överraskats av att så små detaljer i kroppshållning gör så stor skillnad för rösten. Maria Nohrén, produktionsplanerare, röstregi svt Teckenspråk.
Tack Agneta, för ditt fantastiska tålamod, härliga humor och individuella bemötande. Deltagare utbildning
En fantastisk föreläsning av en smittande och medryckande föreläsare. Vill lära mig mer. Deltagare föreläsning/workshop

Länkar

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
15 okt 2019
Slutdatum
15 okt 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
23 dagar
Tider
Ti 18:00 - 20:00
Studietimmar
2
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
1 st
Arr nr.
1019976
Platser kvar
Ja
Pris
250 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners