Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Samtalet som förändrande kraft

Samtalet som förändrande kraft

Vi lever i en tid där vi förväntas berätta om oss själva, inte minst i sociala medier. Samtidigt är det många som saknar det äkta samtalet – vart tog det vägen? Hur berättar vi egentligen och hur bra är vi på att lyssna på andra? Vi utforskar och lär utifrån metoden Relational Storytelling. Relational Storytelling.

En kurs för dig som vill utveckla din förmåga att lyssna och berätta. I kursen blir du uppmärksam på den förändrande kraft som berättandet och lyssnandet kan ha. Du lär dig lyssna aktivt, lyssna och bli berörd, utan att döma eller ge råd. Du får utforska vad det ger dig och hur du själv berör med din berättelse.

Innehåll

Kursledaren Helena Kallner ger en introduktion till metoden relational storytelling, vad den innebär och hur den används i olika sammanhang. Relational storytelling innebär i korthet att människor i en mindre grupp delar med sig av utmaningar de haft i sina liv och att mottagaren lyssnar utan att komma med råd eller inspel. För mottagaren handlar det om att lyssna och vara öppen för hur det känns att ta emot berättelsen, vad man berörs av: vad griper tag i ens tankar, känslor eller kanske även ger fysiska förnimmelser? Du får som deltagare öva på att vara både aktiv lyssnare och berättare. Du får vidare utforska vad du landar i för värderingar, vad de står för och hur du vill leva efter dem.

Syfte och förkunskaper

Kursen syftar till att skapa medvetenhet om våra egna värderingar och hur vi lever efter dem. Genom att dela våra personliga berättelser kan vi öka vår känsla av sammanhang och gemenskap med andra och påverka den stora berättelsen om vår framtid. Inga förkunskaper krävs, men ett intresse att dela och ta del av berättelser och erfarenheter. Du ska vara stabil och fungera tillsammans med andra i grupp.

Kursdagar

21/2, 28/2, 7/3.

Samarbete

Kursen görs i samarbete med Stiftelsen Ekskäret.

Lokalen

Kursen kommer att hållas i Stiftelsen Ekskärets lokaler, Birger Jarlsgatan 58.

Inspirationsmodell

Metoden bygger på Relational Storytelling, 'Public narrative, self, us and now' som har utvecklats av Marshall Ganz, från Kennedy School of Government. Metoden syftar till att göra oss mer medvetna om hur vi lever våra värderingar, och hur vi genom att dela våra personliga berättelser kan öka vår känsla av sammanhang och gemenskap och påverka den stora berättelsen om vår samtid. Metoden användes bl. a i Barack Obamas valkampanj för att väcka väljarnas personliga engagemang,
Kursen ges i samarbete med Stiftelsen Ekskäret.

Kursledare

Helena Kallner har en bakgrund som folkhälsovetare och etnolog och är utbildad psykoterapeut i England. Helena arbetar som gestaltterapeut och undervisar både i Sverige och utomlands, bl.a. på Center for Somatic Studies i New York. Helena specialiserar sig på hur vi relaterar och kommunicerar via kropp och rörelse, och engagerar sig i verksamheter som praktiskt driver kopplingen mellan personlig utveckling och samhällsutveckling.

Länkar

Kursledare

Helena Kallner Helena Kallner har en bakgrund som folkhälsovetare och etnolog, och är utbildad psykoterapeut i England. Läs mer om Helena Kallner

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Birger Jarlsgatan 58, 11429 STOCKHOLM
Kursstart
21 feb 2019
Slutdatum
7 mar 2019
Antal veckor
3 veckor
Tider
To 18:00 - 20:15
Studietimmar
9
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
3 st
Arr nr.
985339
Platser kvar
Ja
Pris
950 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners