Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Döden - den stora gåtan

Döden - den stora gåtan

Det finns en stor nyfikenhet på döden, att få prata om döden, dryfta funderingar kring det kroppsliga och själsliga. Här får du tillfälle att lyssna till ett samtal om döden mellan Peter Strang, överläkare i palliativ vård och Owe Wikström, religionspsykolog och präst.

Livet och döden hör ihop och våra föreställningar om döden påverkar oss i våra liv. Hur ska vi förhålla oss till döden och livet, när livet här och nu är det enda som finns?

Innehåll

Föreläsningen – eller samtalet – kommer att beröra frågor som: vad är döden?, vad innebär det att vara död? Vad händer i dödsögonblicket? Hur vi ser på sådana frågor och inte minst hur vår syn på döden påverkar hur vi hanterar våra liv. Det bir varken fokus på palliativ vård eller på religion, men båda aspekterna finns med i kvällens tema Döden – den stora gåtan. Peter är forskaren och läkaren som följt människor vid dödsbädden i 35 år; Owe är forskaren och religionspsykologen, men också präst, som utforskat och konfronterats med döden på flera sätt. Föreläsarna tar delvis avstamp i sin nyutkomna bok Den ofrånkomliga gåtan, om döden och frågorna inför livets slut.
Det finns möjlighet att ställa frågor under kvällen. Välkommen!

Föreläsarna

Peter Strang, är en finlandssvensk läkare, specialist i onkologi och professor i palliativ medicin vid Karolinska Institutet i Stockholm. Han är även kliniskt verksam som överläkare vid stiftelsen Stockholms sjukhems palliativa sektion och FoUU-enhet. Peter är författare till flera böcker och är en ofta anlitad föreläsare.
Owe Wikström är professor, religionpsykolog, författare och präst. Owe har gett ut flera böcker, deltar i debatter och föreläser.

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
27 nov 2019
Slutdatum
27 nov 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
10 dagar
Tider
On 18:00 - 20:00
Studietimmar
2
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
1 st
Arr nr.
1019970
Platser kvar
Nej
Pris
250 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners