Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Prepping – förberedd om krisen kommer

Prepping – förberedd om krisen kommer

Extremt väder, militära konflikter, smitta, it-attacker eller olyckor är händelser som är verklighet för många på vår jord. Sverige har hittills varit förskonat men också vi kan drabbas. Vet du vad du ska göra om vårt samhälle drabbas?

Här får du kunskap så att du och dina anhöriga klarar många dygn utan bland annat el, vatten, internet och andra funktioner som vi ofta tar för givna. Du får också lära dig om vilka fysiska och mentala behov människan har, hur vi fungerar i extrema situationer och vad du kan göra för att bli en överlevare. Vi fokuserar också på en av våra viktigaste tillgångar när något hotar oss - vår vilja att hjälpa varandra. Om en kris gör att samhället inte fungerar som vi är vana vid är det en stor trygghet, och kanske skillnaden mellan liv och död, att vara förberedd. Regeringen har genom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) gått ut med uppmaningen att individen bör klara sig helt själv i minst sju dygn. På denna föreläsning får du veta hur - kunskap lätt att bära, livsviktig att ha.

Målgrupp
Föreläsningen vänder sig till dig som vill vara bättre förberedd i händelse av någon form av kris och vill veta hur du ska göra för att klara dig i minst sju dygn.

Mål
Du kommer att få kunskap om hur du och personer i din närhet kan klara en situation när samhällets normala service och tjänster inte fungerar som vanligt. Du får lära dig hur du bäst förbereder dig i händelse av en kris, vilka produkter du bör ha hemma, hur du bör prioritera, människans basala behov, människans förväntade reaktionsmönster i ett krisläge, hur du hjälper dina anhöriga och medmänniskor. Inga förkunskaper krävs.

Innehåll
Vi går igenom följande områden:

  • Samhällets uppbyggnad och beredskap
  • Hoten mot samhälle och individ
  • Samhällets sårbarhet
  • Människans behov (fysiskt och mentalt). Vad behövs för att överleva? Hur reagerar vi i kris?
  • Vad kan du göra för att skydda dig?
  • Hur du blir en prepper och överlevare. Hur du hjälper andra.
  • Frågestund

Arbetssätt
Kursledaren är överlevnadsinstruktör i försvaret och blandar teori, fakta, tips och exempel. Utrymme för frågestund finns.

Litteratur/material
Kursledarens eget material.

Kursledare

Torbjörn Selin Fler och fler människor söker sig till naturen för att hitta ro, inspiration och äventyr. Att ha goda kunskaper i hur du tar hand om dig både vid ditt vanliga friluftsliv... Läs mer om Torbjörn Selin

Har du frågor?

Kontakta
Harriet Alvin
harriet.alvin@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Norra Allégatan 6, 40317 GÖTEBORG
Kursstart
6 nov 2019
Slutdatum
6 nov 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
73 dagar
Tider
On 18:00 - 21:00
Studietimmar
4
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
1 st
Arr nr.
1020013
Platser kvar
Ja
Pris
390 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!